Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Jõuluseiklus Iloni Imedemaal

11.detsember 2012
Iloni Imedemaa jõuluköök; Foto: Iloni Imedemaa

Pisikeses kuurortlinnas Haapsalus, merest ja lossivaremetest kiviviske kaugusel asub Iloni Imedemaa - Ilon Wiklandi töödest ja Astrid Lindgreni teostest inspireeritud laste ja perede teemakeskus. Maja südameks on galerii, kus kõik suured ja väikesed raamatuhuvilised saavad oma silmaga näha raamatutest tuttavaid tegelasi täpselt nii nagu Ilon neid paberile loonud on.

 

Läbi kolme korruse jalutades jätkuvad seintel Iloni illustratsioonid ja tegevust jagub kogu perele. Suveti on avatud ka Iloni Imedemaa hoov Kibuvitsaorust tuttava Mattiase maja, Käsitöökoja, Muinasjutukaevu ja vahvate mängudega.  Loomulikult saab hoovis ka pikniku pidada, liivakastis lossi ehitada, kiikuda ja erilisematel päevadel ka lastelele mõeldud etendusi.

 

Imedemaal olles tuleb kindlasti piiluda Karlssoni tuppa. Mine tea, ehk just täna on ta otsustanud natukene kauem oma voodis tukkuda või oma tuhandeid aurumasinaid käima panna. Kusagil peidavad ennast ka Pöialpoiss Nils Karlsson, pisikesed Tötskääbused ja paju muid vahvaid raamatutest tuttavaid tegelasi. 



Jõulumaa

 

Töötubades saab meisterdame vanaaegseid jõuluehteid. Täpselt selliseid mis vanaemade ja vanaisade lapsepõlves kuusepuid kaunistasid. Kõigil soovijatel on võimalus külastada ka vana raekoda ning uudistada näitust "Maret" ja "Taluperenaine" - juhistega jõulupühadeks"

 

Valges saalis saab veel vaadata Astrid Lindgreni teoste ainetel valminud filme, lugeda Ilon Wiklandi illustreeritud raamatuid ja kaunistada oma jõulupuu ning selle all päkapikuna pilti teha. Emmedel-issidel on võimalus vaadata dokumentaalfilmi "Ma joonistan, seega olen" milles Ilon Wikland jutustab oma lapsepõlvest Haapsalus, rännakutest maailmas, kohtumisest Astrid Lindgreniga ning paljust muust.

 

Iloni köögis rullitakse jõuluaja jooksul lahti sadade meetrite kaupa piparkoogitainast mis kõik ka kaunistatud peab saama. Kaunistamiseks kasutame pähkleid ja seemneid, joonistame piparkoogi peale puupulgaga ning loomuliklt ka värviliste glasuuridega. Pere pisemad saavad mänguköögis imemaitsvaid mängu- roogasid valmistada, akvaariumist oma lemmikkala leida ning kappides ja kastides olevate mänguasjadega mängida.

 

Karlssoni toa ees on kogu jõuluaja vältel mitmeid erinevaid töötubasid. Saab meisterdada piskesi üllatus-karbikesi, joonistada jõulukaarte, kleepida järjehoidjaid, kirjutada Karlssonile kirja ja palju muud vahvat. Loomulikult tuleb piiluda ka Karlssoni koju - jõulude aegu võib sealt nii mõndagi ebatavalist leida.

 

Jõulumaal uudistamiseks on kõigil soovijatel võimalus seigelda läbi Iloni Imedemaa "Jõuluseikluse" - otsida kõige pikema habemega päkapikke, leida oma lemmik raamatutegelase jõulususs, uurida millega tegelevad parasjagu tötskääbused ja palju muid põnevaid üllatusi ja ülesandeid.

 

Kohtumiseni Imedemaal


pilet 3€
Perepilet 8€
Grupipilet (10 inimest + 1 saatja tasuta) 41€ - gruppidel palume külastus ette broneerida.

 

Täpsem info:
www.ilon.ee
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: