Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Corelli Music toob lavale "Müstilised jõulud"

10.detsember 2012

Kontserdiagentuuri Corelli Music 1. advendist alates toimuv kolmas jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal“ jätkub kontsertidega „Müstilised jõulud“. Just vastukaaluks maailmalõpu ennustustele on kavasse kaasatud meie muusikute tulevikulootused. Sel aastal oma 20. sünnipäeva tähistanud barokkansambel Corelli Consort kutsub lavale appi pisikesed klavessiinikunstnikud Vanalinna Hariduskolleegiumi muusikakoolist õpetaja Ene Naela juhendamisel. Kõrvuti barokiajastu kammermuusikaga kõlavad salongikontsertidel ka toredad lastepalad ning oodata on ilusaid üllatusi publikule. Kontserdid toimuvad müstilistest arvudest koosneval kuupäeval 12.12.12 kell 19 Toompea muusikasalongis ehk Teaduste Akadeemia kaunis saalis ning 15. detsembril kell 18 Vihula mõisa saalis Constance.



„Lapsi ja noori muusikuid oleme varemgi oma kontserdikavadesse kaasanud,“ meenutas agentuuri Corelli Music kunstiline juht Mail Sildos. „Olulisema taolise suurprojektina meenuvad möödunudaastase jõulumuusika festivali lõppkontserdid „Jõululugu poistekooridega“, kus koos professionaalsete muusikutega esines korraga koguni mitu poistekoori. Corelli kontsertidel on üles astunud ka Kiili Vanamuusikaansambel ja Vanalinna Hariduskolleegiumi plokkflöödiansambel. Müstilise kava kontsertidel osalevad klavessiiniõpilased alates kõige pisematest ehk esimese klassi lastest, kes mängivad toredat muusikat vastavalt oma vanusele. Suuremad alates kolmandast klassist esitavad aga juba nn “päris” lugusid Mozarti, Bachi, Scarlatti jt autorite teostest.“

 

Tänavuaastast jõulumuusika festivali „Kirikupühad Maarjamaal“ on saatnud erakordselt suur publikuhuvi. Festivali kavas on aastal 2012 eriline rõhuasetus kontratenoritel – sel tänapäeval haruldasel hääleliigil, mida silmas pidades on loodud barokiaja kaunimad muusikateosed. Festivali avakontserdid 1. ja 2. detsembril, kus kontratenor Risto Joost ansambliga Kamber Solistid esitas inglise õukonna barokkmuusikat, meelitasid kohale üle ootuste palju kuulajaid nii väikesesse Jõelähtme rahvamajja kui ka Tallinna Rootsi-Mihkli kirikusse. Advendikontsert Tallinna Teletornis 4. detsembril oli aga ammu ette välja müüdud, mistõttu paljudel soovijatel jäi kuulmata akordionist Jaak Lutsoja ja tema kaasmuusikute kava.


Festivali lõpus traditsioonilistel kirikukontsertidel astub solistina üles veel teinegi kontratenor – Teppo Johannes Lampela Soomest. Tema kavas on kaunimad kantaadid ja aariad kontratenorile Johann Sebastian Bachi, Dietrich Buxtehude ja Georg Friedrich Händeli sulest. Festivali lõppkontsert pealkirjaga „Jõuluingel“ toimub 28. detsembril Tallinna Jaani kirikus (võimalik on lisakontsert 29. detsembril Kaarli kirikus), kus ajastu pillidel musitseeriv Corelli Barokkorkester esitab ka jõuluteemalist orkestrimuusikat. Kontserte dirigeerib Martin Sildos.

Jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal“ kestab 1.–29. detsembrini 2012, 1. advendist pea aasta lõpuni kõlavad kaunid kontserdid kirikutes, mõisates ja muusikasalongides. Vastukaaluks tänapäeva jõuluaja poodlemistuhinale tuletab Corelli Music oma jõulumuusika festivaliga meelde jõuluaja vaimset ja eetilist tähendust.


Corelli Music laiendas 2010. aastal oma suure populaarsuse omandanud kontserdisarja „Kirikupühad Maarjamaal“ jõulumuusika festivaliks, millega lõpetatakse juba kolmas aasta. Kaasaja muusikud vahendavad ajastutruult renessansi ja barokiaja meistrite loomingut, tuues tänapäeva inimesteni endiste aegade värvi ja jõulumeeleolu. Festival pakub lisaks tipptasemel muusikalistele elamustele ka esteetilisi ja ajaloolisi lisaväärtusi, kontsertidel esinevad nii professionaalsed muusikud kui ka oma muusikuteed alustavad noored interpreedid.

 

Lisainfo:
Corelli Music: www.corelli.ee

www.facebook.com/corellimusic

www.youtube.com/corellimusic

www.piletilevi.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: