Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Piirivalve hoiatab jääle mineku eest

07.detsember 2012
Jää Peipsil; Foto: kalastusinfo.ee

Külmad ilmad on tekitanud piiriveekogudele õhukese jääkatte, mistõttu palub piirivalve inimestel hoiduda jääle minekust. 



„Tartu, Jõgeva ja Põlva maakonna piires on kogu Peipsi järvistule tekkinud nõrk jää, millele minek on inimelule ohtlik. Siiski on jääl märgata ohtu trotsivaid inimesi. Kuna piirivalve eesmärgiks on tagada inimeste ohutus, siis ei tohi jääle minna kuni see on piisavalt paks ja turvaline,“ ütles Lõuna prefektuuri piiriturvalisuse talituse piirivalvekapten Mati Mikson.

 

Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri piirivalvebüroojuhi korraldusega on kehtestatud jääle mineku keeld alates 5. detsembrist Tartu, Jõgeva ja Põlva maakonna piires Peipsi-Pihkva ja Lämmijärve jääle. Vastavad hoiatussildid on paigaldatud järvelemineku enamlevinud kohtadesse.


„Ohutu jääleminek on inimestele tagatud siis, kui jää paksus on kogu järvel ühtlaselt vähemalt kümme sentimeetrit või enam. See, et mõnes kohas kalda ääres võib jää paksus olla 15 cm, ei tähenda, et kogu järvistu jääl viibimine oleks ohutu. Püsijää tekkides alustavad kordonite toimkonnad regulaarsete jääluuretega ning kui jääolud on stabiilsed ja ohutud, siis leevendatakse piiranguid,“ ütles Mikson.

Keeld on kehtestatud seoses ilmastikuolude tõttu jääkatte tekkimisega Peipsi järvistule ja nõrgal jääl viibimisega tulenevast ohust inimeludele. Keelatud on minna jääle nii jalgsi kui ka ükskõik millise transpordivahendiga.

 

Lastevanematel tuleks lastele rääkida jääohutusest eriti nendes piirkondades, kus veekogu on kodu lähedal.


Pidevalt uuendatava info jääle mineku keeldude kohta leiab PPA kodulehelt rubriigist nõuanded

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: