Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Võru on sügisest ametlikult laste- ja noortesõbralik linn

16.november 2012
Noortesõbralik Võru; foto: www.voru.ee

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) lastefond UNICEF andis tänavu sügisel Võrule laste- ja noortesõbraliku linna tiitli, vahendab Võrumaa Teataja.



Viimase 11 aasta jooksul on Euroopa 23 riiki ühinenud UNICEF-i poolt algatatud liikumisega "Laste- ja noortesõbralikud linnad". Liikumise eesmärk on tõsta esile ja tunnustada neid linnu, kus hoolitakse oma väikestest elanikest ja nende tulevikust. Praeguseks on selle tiitli pälvinud üle 200 Euroopa väiksema ja suurema linna ja 2009. aasta kevadel läbiviidud küsitluste kohaselt on nendes linnades tunduvalt paranenud investeerimiskliima, paranenud üldine maine ja laienenud linna tuntus välismaal.

 

2011. ja 2012. aasta jooksul jälgis hindamiskomisjon paljustid Eesti linnu ja märtsis, juunis ning oktoobris tehtud kokkuvõtete alusel otsustati Võru linnale omistada vastav sertifikaat.

UNICEF-i esindaja Toomas Palu avaldas heameelt et Eesti on muutumas lapsesõbralikumaks. "Märk sellest on kasvõi see, et lisaks Saue, Kunda, Narva, Pärnu, Tartu, Tallinna, Viljandi, Jõhvi, Põlva, Kuressaare, Haapsalu, Rakvere ja Valga linnale lisandus sellesse nimistusse ka Võru linn. See tunnustus ei ole mitte ühe aktsiooni või projekti kokkuvõtlik lõpetamine vaid vahekokkuvõte, mis märgib linna suhtumist lastesse ja soovi osaleda muutumisprotsessis," märkis Palu.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: