Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Tartu Ülikooli kunstikolmapäeval esitletakse haruldast teost

12.november 2012
Louis Höflingeri litograafia reproduktsioon von Bocki maja välisseinal Tartus. Foto: Vikipeedia

14. novembril kell 17.15 kutsub Tartu Ülikooli kunstimuuseum kõiki huvilisi kunstikolmapäevale, kus sel korral räägitakse Louis Höflingeri 1859. aastal valminud fotolitograafiast, mis kujutab korporatsioon Estonia korporantide grupiportreed. Sel päeval tuuakse restaureeritud töö esimest korda vaatajate ette. 



„Tartu lito- ja fotograafi Louis Höflingeri töö restaureerimisel ilmnes, et tegu ei olegi tavalise litograafiaga vaid litograafia ja fotolitograafia segatehnikaga. Halvas seisuskorras olnud töö oli kaetud kihiga, mis aja jooksul oli muutunud tumekollaseks. Läbi tumenenud kattekihi ei olnud detailid nähtavad, sealjuures ka noormeeste näod, mis restaureerimisjärgselt eristuvad selgesti joonistatud osast“ räägib TÜ kunstimuuseumi kunstnik-restauraator Anne Arus.

 

Kes oli Louis Höflinger? Kuidas see fotolitograafia loodi? Kuidas restaureeriti halvas seisukorras olnud fotolitograafia? Kõigile neile küsimustele otsitakse vastuseid kunstikolmapäeval, mida viivad läbi Anne Arus ning projektijuht Uku Peterson. Kunstikolmapäevale sissepääs on tasuta.

 

Höflingeri töö on TÜ kunstimuuseumi ajutisel näitusel „Kuidas viia kokku korporandid ja õllekannud. Ühe grupipildi restaureerimise lugu“ üleval vaid 18. novembrini, mil akadeemilise pärandi päeva raames toimub kell 14 tasuta ekskursioon TÜ peahoones ja kunstimuuseumi näitusesaalides.

 

Ekskursioonil tutvustatakse ülikooli peahoone arhitektuurilist ja akadeemilist tähendust minevikus ning tänapäeval. Külastatakse ülikooli suurepärase akustikaga aulat ning pööningul asuvat kartserit ja uuritakse, miks ülikool 19. sajandil üldse sellist ruumi vajas. Ekskursioon lõppeb ülikooli kunstimuuseumis, kus tutvustatakse muuseumi ennast, Immanuel Kanti surimaski ning ajutist näitust „Kuidas viia kokku korporandid ja õllekannud. Ühe grupipildi restaureerimise lugu“.

 

Lisainfo: kunstimuuseum.ut.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: