Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Trummifestival "Maailmatrumm" juba sel nädalavahetusel

07.november 2012

Teistkordselt toimuv, 8.-10. novembrini kestev "Maailmatrummi" festival  näitab läbi kolme teemapäeva löökpille kogu nende rikkuses ja omapäras, ürgsest Aafrika põlismetsade rahvapillist tänapäeva heliloojate lemmikinstrumendini. Festivali patroon on Eri Klas.



Ajakava

8. november, Rock Café
Maailmapäev – löökpill maailmamuusikas
Kell 19 djembeklubi, india ja aafrika toitudega Villa Thai, kohvik Volang ja Pipramoosi puhvet
Kell 20 ansambli Drums United show "Heartbeat" – kümme artisti kaheksalt eri maalt legendaarse Lucas van Merwijki (Holland) juhtimisel
Maailmarütmide show liidab Aafrika (talking drum), Ladina-Ameerika, Hispaania (flamenko) ja India etnilisi trummitraditsioone, vokaali ja tantsu tänapäeva löökpillimuusikaga, kontserdi lõpus ühinevad ka elektroonika ja DJ. Erakordse energeetikaga show.
Eesti esindajana teeb kaasa kontserdi kunstiline nõustaja Brian Melvin.
Pilet 8 €


9. november kell 19, Mustpeade maja Vennaste saal
Klassikapäev
Üleskirjutatud muusika põnevamad teosed löökpillidele
Vambola Krigul ja ansambel U: koosseisus Merje Roomere, Helena Tuuling, Levi-Danel Mägila, Tarmo Johannes ja Tammo Sumer
Akustiline-elektrooniline muusika, sh Tatjana Kozlovalt tellitud uudisteos löökpillidele, elektroonikale ja fonogrammidele. Instrumentaalteater – publik ümber esinejate ning vastupidi, elektrooniline heli ümber publiku.
Kunstiline nõustaja Vambola Krigul
Pilet 8/6 €

 

10. november kell 19, Mustpeade maja keldrisaal
Džässipäev
Erinevad džässtrummimängu stiilid läbi aja
Laval eesti parimad džässtrummarid Tanel Ruben, Reigo Ahven, Brian Melvin, Ahto Abner, Kaspar Kalluste, Tõnu Tubli ja Eno Kollom koos ansambliga koosseisus Peedu Kass (bass), Virgo Sillamaa (kitarr), Tanel Aljo (saksofon), Joel Rasmus Remmel (klaver)
Kunstiline nõustaja Reigo Ahven
Pilet 8/6 €


Festivali idee autor Brian Melvin: "Minu eesmärk on trummifestivaliga rajada vaimset ruumi ja luua tervendavat vibratsiooni rütmide universaalses keeles. Samuti tuua kokku erinevaid meistertrummareid kogu maailmast ning saata positiivset sõnumit – see on hinge toit."

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: