Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Tartu Ülikooli ajaloo muuseum kutsub põnevatele kohtumistele

19.oktoober 2012
Foto: Loodusajakiri

Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis jätkub sariüritus „Teeõhtu teadlasega“.


 



23. oktoobril kell 17.15 räägib Cybernetica AS teadusdirektor Peeter Laud teemal „"Krüptoalgoritmid ja -protokollid, mida me kõik kasutame".

 

2011. aastal Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu noore teadlase preemia saanud arvutiteadlane Peeter Laud annab ettekandes ülevaate protokollidest, mida meie arvutid meie nimel sagedamini kasutavad ja mille kasutamise käigus meie jaoks olulisi otsuseid tehakse. Räägitakse sümmeetrilisest ja avaliku võtme krüptograafiast, turvaliste kanalite loomisest nende abil ja ID-kaardi rollist selles ning juttu tuleb ka e-valimiste protokollidest. Lisaks üritatakse anda konteksti hiljuti avastatud nõrkustele ID-kaardis ja pangalingi protokollides.

 

25.oktoobril kell 17.15 aga tuleb käsitlemisele teema „Geenid, tehnoloogia ja taimekasvatus“. Eesti Maaülikooli taimekasvatuse ja rohumaaviljeluse osakonna juhataja Evelin Loit annab ülevaate geenide tehnoloogia ja kasvatusega viimase 380 aasta jooksul toimunust. Teeõhtul arutletakse asjaolu üle, et kui varasemalt oli vaid oluline, et toit oleks tervislik, siis täna kerkib järjest rohkem fookusesse vajadus mõelda selle üle, kuidas toitu kõigile jaguks.

"Teeõhtu teadlasega" sarja üritused toimuvad Taru Ülikooli ajaloo muuseumi konverentsisaalis ning on osalejatele tasuta. Õdusamaks äraolemiseks pakutakse ka teed ja küpsist.

Järgmine teeõhtu toimub 6. novembril ning siis räägib Tartu Ülikooli emeriitdotsent Mai Maser teemal „Head toiduvalikud ajaloolises võtmes“.

 

Lisainfo: ajaloomuuseum.ut.ee
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: