Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Juuli tõi Eestisse kõigi aegade rekordarvu välisturiste

12.september 2011
Tere tulemast

Selle aasta juulis sündis järjekordne välisturistide rekord - nii palju väliskülastajaid, kui sel suvel, pole Eesti hotellid ja turismiasutused kunagi ühe kuu jooksul majutanud.



Statistikaameti teatel ööbis tänavu esimese seitsme kuu jooksul majutusettevõtetes 1,04 miljonit välisturisti, mis oli 15,2 protsenti enam kui mullu samal perioodil. Ka siseturistide poolest oli viimane rekordkuu 2007. aasta august.

 

Swedbanki hotellisektori juht Anti Talves hinnangul on sektori tõusu mootoriks nii Eesti riigipoolne aktiivne tutvustamine lähivälisturgudel kui ka paremate otseühenduste loomine.

 

Talvese hinnangul on aidanud välisturistide ja ööbijate arvu rekordilistele numbritele kaasa mitmed asjaolud: Tallinna kui kultuuripealinna staatus; välisturgudele suunatud reklaamikampaaniad; otselennuliinide lisandumine; taastuv konverentsiturism ja spordi suurüritused (nt Juuniorite EM kergejõustikus), kuid kindlasti ka euro kasutuselevõtt, mis parandas riigi mainet läbi raha- ja keskkonna stabiilsuse suurenemise.

 

Kõige eelneva tulemusena näitasid 2011. aasta seitsme kuu suurimat välisturistide ööbimise protsentuaalselt kasvu Suurbritannia, Itaalia, Hispaania ja Hollandi turistid. Nendest maadest tuli 2011. aasta seitsme kuuga koguni 73 protsenti ehk 33 tuhat turisti rohkem võrreldes 2010. aasta sama ajaga.

 

Venemaalt, mis on Soome kõrval meie jaoks üheks olulisimaks väliskülaliste lähtekohaks, oli saabunud turistide arv samuti 51 protsenti kõrgem kui 2010. aasta esimese 7 kuuga.

 

„Kui turismisektori tulemuste paranemine jätkub praeguses tempos, annab see tõuke uute investeeringute tegemiseks," hindas Talves valdkonna väljavaateid. „Teisalt on panga jaoks uute hotellide ja spaaprojektide rahastamise puhul olulise tähtsusega nende lahenduse terviklikkus, tegevjuhtkonna või operaatori senine kogemus ning ettevõtja võimekus kaasata projekti omavahendeid," lisas Talves.

 

 

Allikas: www.ohtuleht.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: