Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Aapo Pukk maalib ja imestab inimese üle

02.oktoober 2012

Tuntud portreekunstnik Aapo Pukk avab ühe oma 50. sünnipäevale pühendatud näitustest „Ennäe inimest” 3. oktoobril kell 17 Rahvusraamatukogu peanäitusesaalis ja fuajeegaleriis. Samas näitusel maalib Valli Lember-Bogatkina Aapo Puki portree avatud seansil 10. oktoobril kell 15. 



Näitus „Ennäe inimest“ hõlmab Aapo Puki viimase kümnendi portreeloomingut. „Esitlen modelle, kellele olen teinud ettepaneku poseerida, lihtsalt seetõttu, et olen tundnud erilist tõmmet need isiksused ajast välja tuua. Olen saanud maalida hulkuri värvikat elukogemust ja ühiskonna tipus seisjate viljakat vitaalsust. Olen kätkenud neisse maalidesse oma aukartuse elu ees – ecce homo!“ on öelnud kunstnik.

Traditsioonilised meetodid ja tehnikad on Aapo Pukki köitnud läbi aastakümnete, portreekunstnik kujunes temast just viimasel paarikümnel aastal vabas Eestis. Viis aastat töötas kunstnik Californias ja naases Eestisse aasta tagasi. Tema õlimaaliportreed lähtuvad traditsioonilisest modernismist ja püüdlevad psühholoogilise täpsuse poole. Ühe seansiga valminud pastellportreed on käsitletavad etüüdide või visanditena.


Aapo Pukk lõpetas Eesti Kunstiakadeemia graafikaosakonna 1986. aastal.
Ta kuulub 1999. aastast ühingusse Portrait Society of America (PSOA), on California Kunstiühingu, Eesti Vabagraafikute Ühenduse ja Eesti Kunstnike Liidu liige.
2011. aasta tõi eriauhinna Firenze nüüdisaegse kunsti biennaalilt, 2012. aastal hinnati tema teos "Kooritüdruk" teise koha vääriliseks. PSOA iga-aastasel ühingu liikmetele korraldatud võistlusel tunnustati kunstnikku aukirjaga maali "Scum ja Star" eest. 2011 aastal International Artist Magazine’i korraldatud võistlusel “Inimesed ja figuurid” peaauhinna saanud portreed “Harmony isaga” saab näha ka näitusel „Ennäe inimest“.

 

Näitus on avatud 24. oktoobrini.
 

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: