Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Eesti Fotokunstimess 2012

01.oktoober 2012
Foto: Liina Siib; www.fotokuu.ee

Eesti Fotokunstimessil saab tutvuda kaasaegse fotograafiaga, osta kunstnike uusi teoseid, osaleda giidituuridel ja paneeldiskussioonides ning vaadata maailmas tunnustatud kunstnike lühifilme.



"Tänavune mess on 2011. aasta Tallinna Fotokuu loomulik jätk – eesmärk on tutvustada kaasaegse fotograafia väljendusviiside paljusust Eesti publikule," ütles fotokuu programmijuht Kristel Raesaar. "Foto on Lääne-Euroopa kunstikogujate seas juba aastaid populaarseimaid kunstiliike – Eestis on aga fotograafia kogumine alles algusjärgus."

 

Messi põhiväljapanekus saab kolme päeva jooksul näha enam kui 20 Eesti fotokunstniku hiljuti valminud töid. Giidituurid ja paneeldiskussioonid aitavad teoseid lahti mõtestada ja pakuvad põnevat sissevaadet nende valmimise telgitagustesse. Külastajatel on ka ainulaadne võimalus vestelda kunstnikega ja küsida ekspertidelt nõu isikliku kunstikogu alustamiseks.


Fotokuu esitleb messil veel Londoni kuraatori Rowan Geddise ja Eesti fotokunstniku Marge Monko koostatud kunstnikufilmi programmi, mis avab fotograafia ning filmi- ja videokunsti seoseid ning tutvustab maailma kunstimaastikul viimastel aastatel tunnustust kogunud lühifilme. Fotokunstiraamatuid ja väljaandeid pakub kirjastus Lugemik.

 

Messi eel toimub Kumus koostöös Temnikova/Kasela galeriiga kõrgetasemeline kunstikogujate seminar rahvusvaheliste esinejate osavõtul.

 

Vaata täpsemat infot ja ürituste kava siit

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: