Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - sügis Pirital ja Viimsis.

27.september 2012
Vaade Pirita kloostrile; Foto: www.birgittaguesthouse.ee

Sel nädalavahetusel sõida Piritale ja Viimsisse!



Võta kõigepealt suund Tallinna Teletorni juurde ning söö hiline hommikusöök pilvepiiril 22. korruse kohvik-restoranis ning imetle üht kauneimat vaadet kogu Põhja-Euroopas. Sinu all laiuvad metsad, vanalinn ja sillerdav Läänemeri. Pimedal ajal võib siit näha koguni Helsingi tulesid. Lisaks uhkele vaatele on teletornis erinevad multimeedia-atraktsioonid ja sul on võimalus teha näiteks omaenda uudistesaade.

 

Olles tagasi all maa peal, astu sisse Tallinna Botaanikaaeda. Vaatamata sügisilmadele näed siin  Vahemere igihaljast metsa, saad jalutada Ameerika ja Aafrika kõrbetingimustes, nautida vihmametsa lopsakust ning heita pilgu Austraalia ja Uus-Meremaa omapärastele taimedele. Laupäeval toimub siin ka hooaja lõpetamine ning tervisepäev, mille raames saad osa näiteks joogakursusest (eelregistreerimisega!), tervisliku toitumise ja lihtsamate treeningnippide ülevaate ning võimaluse osaleda juba hitiks muutunud Sandra Vungi taimetoidu töötoas. Loomulikult toimuvad ka ekskursioonid.

 

Edasi sõida linnast välja Viimsi poolsaarele. Poolsaare ajalugu ulatub tagasi 3.-4. sajandisse. Seda tõendavad 1990. aastal toimunud muinaskalmete väljakaevamiste tulemused Pärnamäel, kus avastati üle 200 väärtusliku muinasleiu. Varasemad kirjalikud teated Viimsi kohta ulatuvad Taani hindamisraamatu järgi 13. sajandi keskele.

 

Käi ära Rannarahva Muuseumis, mis asub Viimsi vanas koolimajas. 2005. aastal avati siin esimene osa püsiekspositsioonist "Muinasajas piki rannajoont". Teisel korrusel on näitusepind rannarahva ajaloo ja praeguse tegevuse tutvustamiseks – võrgud, paadivinnad, paadid, fotod, stendid ja tublisti mõnusat merelõhna.

 

Viimsis on veel teisigi muuseume – Vabaõhumuuseum, kuhu jõudmiseks tuleb sul sõita paar kilomeetrit lääne poole, mere äärde. Põhiosa vabaõhumuuseumist moodustab ajalooline Kingu rannatalu - 1820ndatest pärit rehielamu koos kõrvalhoonete ja kalurielamutega. Kingu talu oli jõukas renditalu, kus tegeldi nii kalapüügi kui põllumajandusega. Laupäeval peetakse siin taluturgu, kus pakutakse värsket kohalikku toidukraami. Muuseumi naabruses olevas restoranis Paat saad kaunist merevaadet nautides kõhu korralikult täis.

 

 

Viimsi mõisas, mis rajati 1471. aastal, asub praegu kindral J. Laidoneri muuseum. Mõisa saab praegu remondi tõttu imetleda vaid väljastpoolt.

 

Mööda mere äärt tagasi linna sõites ära unusta pilku heita Tallinna kilukarbisiluetile ning Pirita kloostri varemetele. Õhtuti kella 18ni on varemete park külastajatele avatud, nii et kui kellaaeg lubab, astu kindlasti läbi!

 

Kui soovid mõnusat rahulikku nädalavahetusereisi, jaota tegevused kahele päevale. Nii saad ühtlasi kõikidest külastatavatest kohtadest põhjalikuma ülevaate. Jää ööbima Pirita kloostri külalistemajja, hotelli Athena Haabneemes või Viimsi Spa hotelli. Kui

 

soovid leida öömaja Tallinnas, uuri siit.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: