Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Venemaa tippmuusikud Nokia kontserdimajas

14.september 2012

22. septembril esineb esmakordselt Tallinnas, Nokia Kontserdimajas maailmakuulus Russian Chamber Philharmonic St. Petersburgi orkester. Dirigeerib Juri Gilbo ja solistiks on üks tunnustatumaid viiuldajaid DMITRI BERLINSKY.



Russian Chamber Philharmonic St. Petersburgi (Vene Kammerfilharmoonia) orkester on asutatud 1990. aastal Peterburi Riikliku Konservatooriumi lõpetanute poolt ning orkester resideerub Saksamaal. Orkestrit peetakse kogu Euroopas üheks nõutuimaks kammerorkestriks tänu nende erakordsele virtuoossusele ning äärmiselt täpsele muusikalisele väljendusoskusele. Orkester teeb regulaarselt koostööd maailma tipptasemel kunstnikega nagu Mischa Maisky, Sir James Galway, Sergei Nakariakov, Andrei Gavrilov ja David Garrett, esinedes täismajadele mainekates kontserdisaalides ning erinevatel festivalidel üle maailma.

 

Orkestri dirigent, Vene viiuldaja ja helilooja, Juri Gilbo on sündinud 1968. aastal Peterburis. Juba nelja aastaselt algas tema muusikutee ja viiuliõpingud, mis jätkusid Peterburi Riiklikus Konservatooriumis, kust hiljem suundus ta edasi Saksamaale. Aastal 1997 tegi Juri Gilbo dirigendidebüüdi, mis pani aluse tema tänasele tuntusele ja karjäärile. Aasta hiljem sai Juri Gilbost Russian Chamber Philharmonic St. Petersburg orkestri muusikaline direktor.


Kontserdil esineb solistina Dmitri Berlinsky, kes pälvis noorima osalejana võidu rahvusvahelisel Paganini viiuldajate konkursil Genovas, Itaalias. Solisti ja kammermuusikuna on Dmitri Berlinsky pälvinud rohkelt tunnustust ja pärjatud erinevate auhindadega nagu SONY, Juilliard, YCA ja Bagby Fondation. Juba mitu aastat on ta mänginud kuulsa “Yusupov” Stradivarious viiuliga – samal instrumendil on mänginud ka David Oistrahhi ja Leonid Kogan.

 

Tallinna kaheosalisel kontserdil tuleb ettekandele E.Grieg’i, C.Saint-Saens’i, N.Paganini ja P.Tchaikovsky looming.


Esmakordselt Eestis esineva Dmitri Berlinsky & Russian Chamber Philharmonic St. Petersburg orkestri kontserdipiletite müük algab reedel, 8.juunil kell 10:00 Ticketpro ja Piletilevi piletimüügipunktides, internetis, valitud Eesti Posti kontorites ning kõikides Statoili jaamades üle Eesti.

 

Kontserdi produtsent on Nokia Kontserdimaja koostöös BDG Musicuga.

 

Vaata lisa siit

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: