Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Põnev näitus Tartu Ülikooli kunstimuuseumis

14.september 2012

Tartu Ülikooli kunstimuuseumis on veel kuni 27. septembrini avatud näitus „Re[aal]produktsioon“, mis tutvustab fotograafia rolli kunstiteoste reprodutseerimise juures. 19. septembril kell 17.15 on kõigil huvilistel suurepärane võimalus näitusel koos kuraatoriga ringi vaadata.



„Fotograafia ehk “valgusega maalimise” leiutamine tõi kaasa uue ajastu kunstiteoste reprodutseerimise vallas. Erinevalt traditsiooniliste koopiate valmistamisest andis fotograafia taiese reaalset olemust edasi hoopis lihtsamalt. Või kas ikka oli nii? Kui keerukad olid esimesed fototehnikad? Kas neid tehnikaid kasutades loodud reprod olid reaalsed või valelikud?  Mida arvasid sellest kõigest kaasaegsed? Nendele ja veel paljudele teistele küsimustele proovime ringkäigu jooksul näituselt vastuseid leida“ räägib kuraator Uku Peterson.

 

Näitusel on võimalik näha erinevaid fotomehaanilisi trükimenetlusi ja fotograafia tehnikaid kasutades saadud reproduktsioone. Külastajad saavad hinnata reproduktsiooni tõepärasust - kõrvutada seda originaalteosega ning osaleda ise reaalse reproduktsiooni loomises näitusesaali keskele üles seatud pimekambri ehk camera obscura abil.

 

Lisainfo: kunstimuuseum.ut.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: