Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Üle tähistatud eramaa veekogu äärde minna ei tohi

07.september 2012
Foto: RMK

Kuigi seaduse järgi on osa kallasrajast ettenähtud kõigile kasutamiseks, ei tohi sinna pääsemiseks minna üle tähistatud eramaa, kui selleks pole maaomaniku luba, vahendab tarbija24.ee.



«Kui maaomanik on oma maatüki tähistanud sildiga «Eramaa», on sellel maatükil viibimine lubatud üksnes maaomaniku nõusolekul,» selgitas maa-ameti peadirektori asetäitja Raivo Vallner.

Valleri sõnul on kohalikud omavalitsused kohustatud üld- ja detailplaneeringuga tagama avalikud juurdepääsuvõimalused kallasrajale. Samas ei täpsusta seadus, missuguse vahemaa tagant peab inimestel olema võimalus avalikule veekogule ja kallasrajale pääsemiseks. «Seega on vahemaa igal konkreetsel juhul kohaliku omavalitsuse määrata, arvestades kohalikke olusid,» toonitas maa-ameti peadirektori asetäitja.

Ta rõhutas, et kallasrajale juurdepääsuvõimaluste loomiseks tuleb kohalikul omavalitsusel edasise planeerimismenetluse käigus saavutada kinnisasjade omanikega kokkulepped nende kinnisasjade osaliseks kasutamiseks, kuid ainuüksi üldplaneering ei tekita ühegi kinnisasja omanikule kohustust vastava kokkuleppe sõlmimiseks.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: