Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - õpi midagi uut!

06.september 2012
Foto: Eesti Põllumajandusmuuseum

Jahe ja vihmane sügis on just paras aeg tubasteks tegevusteks. See aga ei tähenda sugugi, et Eestimaal ringi sõitmine ja põnevate kohtade avastamine peaks koos suvega ära lõppema. 



Üks mõnus paik, kuhu sügisesel nädalalõpul kindlasti sisse astuda tasub, on Eesti Põllumajandusmuuseum Ülenurmel, mis asub vaid kümneminutilise auto- või bussisõdu kaugusel Tartu kesklinnast.

 

Põllumajandusmuuseum tervitab külalisi viie püsinäitusega - Põllumajanduse ja maaelu areng Eestis läbi sajandite (interaktiivne näitus), Mesindus Eestis, Talurahva veovahendid, Põllumajandustehnika näituseväljak, Kuldne õlg ja Põnev kasetoht meie kodus, mille vahendusel saab tuttavaks maaelu ja põllumajanduse traditsioonidega läbi aegade.


Loomulikult aga ei eeldata Sinult seda, et oleksid vaid passiivne kuulaja-vaataja. Muuseum on näitustele lisaks avanud erinevate tegevustega loovtöötoad, mis tuletavad Sulle ehk meelde kooliaegseid käsitöötunde, kuid on kindlasti palju lõbusamad ja kaasahaaravamad ning annavad mõne uue praktilise oskuse.

 

Iga päev kella 10st kuni 16ni on võimalik osaleda viltimise, tekstiilikujunduse, õletööde, taimeseade ning pisut mehisemate sepatööde, puutööde ja roigasmööbli õpitubades. Erinevad õpitoad kestavad poolest tunnist kuni mitme päevani ja Sa võid päris kindel olla, et selline mõnus nokitsemine võib niivõrd endasse haarata, et paneb unustama kõik muu. Peale selle omandad veel uue ja kasuliku oskuse ning võibolla valmistad mõne järgmise sünnipäevakingi või hoopis aiamööbli juba ise!


Hoolitsetud on ka selle eest, et käsitöölised nälga ei jääks. Muuseumi territooriumil asuva turismiinfokeskusega samas majas on kohvik ning õues on olemas piknikulauad, nii et kui otsustad ise eine kaasa võtta, saad seda hea ilma korral väljas nautida.


Niisiis ühenda meeldiv kasulikuga ja tule Põllumajandusmuuseumisse!


Tegusat nädalavahetust!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: