Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Jüri Jaansoni Kahe Silla jooks 1. ja 2. septembril Pärnus

29.august 2012

Sõudelegendi Jüri Jaansoni nime kandev Kahe Silla jooks on tõenäoliselt Pärnu üks tuntumaid rahvaspordisündmusi. Alates 2001. aastast kogunevad spordisõbrad septembri alguses Pärnusse, et üheskoos läbida Pärnu jõe kallastel kulgev ja Jaansoni nime kandev ca 9000 meetri pikkune distants – nii joostes kui käies. Muide, Kahe Silla ringi täpne pikkus on peaaegu võrdne Mount Everesti kõrgusega!



Kahe Silla jooksu kutsusid aastaid tagasi ellu mitmed Pärnu tuntud inimesed eesotsas Jüri Jaansoniga, et pöörata rahva ning linnavõimu tähelepanu Pärnu jõe kallastele ning nende korrastamise vajadusele. Kahe Silla klubi asutajate pikemaajaliseks eesmärgiks sai vana ning uue silla vahelise kergliiklus-kallasraja väljaarendamine.

 

Liikumisharrastuse kiire areng ning rahvaspordi sündmustest osavõtjate arvu kasv seab ka organiseerimismeeskonnale üha rohkem nõudmisi. Kena, funktsionaalse ja avara võistluskeskuse loomine, kvaliteetsete teenuste pakkumine, atraktiivselt tähistatud ja organiseeritud rada, arvukale publikule mõeldud meelelahutusprogramm ning veel kümned muud suuremad ja väiksemad detailid iseloomustavad kõrgetasemelise rahvaspordipeo korraldust. Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksu eestvedajate eesmärgiks on pakkuda osalejatele parimaid elamusi ja mugavusi nii rajal kui võistluskeskuses.


Alates 2011. aastast on Kahe Silla jooksust kujunenud kahte päeva hõlmav sportlik nädalalõpp, mille raames toimuvad Pärnumaa Rahvasporditurg, Jüri Jaansoni Kahe Silla lastejooksud, Kahe Silla koertejooks jt. sündmused. Programmi muudavad mitmekesisemaks erinevad üritused jõel ja kallastel. Väärika finaali saab nädalavahetus pühapäeval toimuva Jüri Jaasnoni Kahe Silla jooksu ja -käimisretkega, kus juba traditsiooniliselt selgitatakse lisaks individuaalsele paremusele välja ka aktiivsemad klubid, ettevõtted ja koolid. 2011. aastal lülitati programmi Kahe Silla ratastoolisõit.

 

2012. aastal oodatakse starti 2500 spordisõpra. Pärnu Kahe Silla klubi kutsub kõiki suvepealinna suurimale spordipeole!

 

Täpsem info ja jooksule registreerimine: http://www.2silda.ee/avaleht_et/kahe-silla-jooks

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: