Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Klaverifestival "Tartu vaim ja klaver"

23.august 2012
Foto: Alo Põldmäe; www.kultuur.info

14. septembril algav ja kuu aega kestev festival on pühendatud klaveritele ja Tartu vaimule. Toimuvad näitused, kontserdid ja loengud, mis on publikule tasuta.



Festivali kava:

 

14.09.–14.10.2012
Klaverite näitus: 22 Tubina, Tobiase, Härma, Võrgu, Kerese, Kõpu, Simmi, Äksi nõia, Aino ja Oskar Kallase, Richard ja Alo Ritsingu, Uiga, Bleive, Nikluse ja mitme teise Tartu vaimu kandja ajaloolist klaverit, tartumaalase Ernst Hiisi valmistatud klaverid Estonia, Astron, Ihse, Riga ning viimase aja eesti klaverileiud.


14.09.–14.10.2012
Stendinäitused "Eesti klaveriehituse 233 aastat", "Eestit külastanud kuulsaid pianiste" (Dorpati keskuses) ja fotonäitus "Ernst Hiis – 140".

 

14.09.2012
Festivali näituste avamine ja avakontsert, kus esinevad klaveriduo Jorma Toots ja Ebe Müntel, Kadri-Ann Sumera, Tanel Joamets, Andre Hinn, Ele Sonn ja Helen Põldmäe. Kaasa teeb Tõnis Mägi. Õhtut juhib Ain Mäeots.


1.10.2012
Tartust pärit heliloojate ja Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli noorte heliloojate (A. Põldmäe kompositsiooniklassist) klaveriloomingu kontsert. Pühendusega rahvusvahelisele muusikapäevale.

 

9.10.2012
Sümpoosion "Tartu vaim - mis see on?" Dorpati konverentsikeskuse Baeri saalis. Ettekanded: Rein Veidemann, Peeter Volkonski, Peeter Tulviste, Alo Põldmäe, Peeter Torop ja Tõnu Viik.


14.10.2012
Festivali lõpetamine: "Hingestatud muusika hingega klaveritel" (koostöös Tartu Saksa Kultuuri Instituudiga). Esinevad Kadri-Ann Sumera ja Andre Hinn. Esiettekandel on Alo Põldmäe klaveriteos "Tartu pildid I".

 

Klaverimuusika nonstop kontserdiprogrammid Tartu ja Tartumaa muusikakoolidelt:

 

22.09. –Ülenurme Muusikakool

 

29.09. Tartu Valla Muusikakool ja Tartu I Muusikakool

 

6.10. Elleri Muusikakool ja Tartu II Muusikakool

 

13.10. Elva Muusikakool ja Alatskivi Kunstide Kool


Lisaks loengud klaveritest, eesti klaveriehitusest ja Eesti Rahvuslikust Klaverimuuseumist koos fotoprogrammiga „"Eesti klaverite leiud”".

 

Festivali kunstiline juht on Alo Põldmäe.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: