Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Avatud uste päev Ülemiste veepuhastusjaamas

22.august 2012

Ülemiste veepuhastusjaam tervitab huvilisi avatud uste päeval 27. augustil kell 11.00-14.30, pakkudes meelelahutust ja tegevusi nii täiskasvanutele kui lastele. 



Juba traditsiooniks saanud Ülemiste järve jooks avab aga spordisõprade jaoks harilikult suletud jooksuraja ümber tallinlaste joogiveeallika.

 

Veepuhastusjaama ekskursioon tutvustab lähemalt jaama tööd – huvilised saavad aimu, kuidas saab järveveest väga hea kvaliteediga joogivesi ning kuidas see linnaelanikeni toimetatakse. Samuti jagatakse lihtsaid ja praktilisi näpunäiteid, kuidas kodus vett säästa ning seeläbi hoida nii raha kui meid ümbritsevat looduskeskkonda. Harivaid tegevusi jagub ka lastele, keda on lõbustamas Pipi Pikksukk ja veetilgapoiss Tilgu.


Jaama tutvustavad eestikeelsed ekskursioonid toimuvad kell 11.00-14.30 igal pool- ja täistunnil, viimane ekskursioon stardib kell 14.30. Venekeelsed ekskursioonid toimuvad kell 11.00, 12.30 ja 14.30.

 

Paralleelselt veepuhastusjaamas aset leidva avatud uste päevaga toimub traditsiooniline Ülemiste järve jooks, mille start antakse kl 12.00. Kõigil tervisespordisõpradel on võimalik osa võtta 14 km jooksust ümber Ülemiste järve või 5 km metsajooksust. Väikestele spordisõpradele toimuvad Pop-lastejooksud.


Ülemiste veepuhastusjaam asub Tallinnas, aadressil Järvevana tee 3.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: