Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Ülikooli varakambri haruldused ootavad

21.august 2012
Foto: www.visittartu.ee

Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis hiljuti avatud ülikooli varakamber ootab 25. augustil kell 12 kõiki huvilisi ekskursioonile. Ülikooli varakambrist leiab seni harva eksponeeritud või lausa esimest korda välja toodud haruldusi, mis kõnelevad ülikooli ideest ja selle vaimust.



„Tegemist on ainulaadse paigaga, kus Morgensternile, Parrotile, Baerile, Lotmanile ja paljudele teistele suurmeestele kuulunud esemete või nende poolt loodu kaudu saab kõneleda ülikooli loost ja laiemalt ka Eesti vaimuloost. Varakambris eksponeeritakse vaid originaalesemeid või tänu oma väärikale legendile originaali staatusega võrdsustatud esemeid. Näituse eesmärk on, lisaks ülikooli väärikate varade tutvustamisele, panna külastajaid mõtlema ka väärtuste ja väärtustamise temaatika üle üldisemalt ning suunata nägema väärtusi meid ümbritsevates esemetes, tegudes ja inimestes“ tutvustab varakambri ideed TÜ ajaloo muuseumi direktor Mariann Raisma.

 

Lisaks haruldastele eksponaatidele, on vaatamisväärsus juba näitusesaal ise oma kuldse lae ja põrandaga ning tõelisele varakambrile omase salapäraga.

Iga kuu viimasel laupäeval kell 12 toimuvad ekskursioonid on suurepärane võimalus varakambri külastamiseks, et oma silmaga midagi tõeliselt haruldast ja väärtuslikku näha.

Ekskursioonile pääseb muuseumipiletiga.

 

Lisainfo: ajaloomuuseum.ut.ee


 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: