Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Maanteemuuseum kutsub liikluslinna maitsetaimi istutam

17.august 2012

Sel nädalavahetusel Põlvamaal peetava ökofestivali "Rohelisem elu" raames kutsub Eesti Maanteemuuseum huvilisi osa saama eriüritustest - aset leiab keskkonnateemaline eriprogramm, sõita saab postiteel Eesti vanima liikuva autobussiga Saurer ning muuseumi liikluslinnas ise maitsetaimi istutada.
 



Tunniajane eriprogramm "Roheline tee" toimub reedel, 17. augustil ja laupäeval, 18. augustil kell 14. Eriprogrammis on ringkäik muuseumi vabaõhu-näitusekeskkonnas, kus arutletakse erinevate liikumisviiside ja -vahendite üle, samuti tutvustatakse elektriautosid - vaatamiseks on väljas Eestis toodetud elektrikabriolett ZEV Seven. Toimub ka keskkonnateemaline viktoriin, parimat lahendajat sõidutatakse sellesama kabrioletiga. Eriprogrammis saab osaleda eelregistreerimisega (tel 518 6684, muuseumi programmijuht Riinu Räim), grupi suurus on kuni 25 inimest.

 

Pühapäeval, 19. augustil elkl 11.30 ja kell 14 saavad huvilised Eesti vanima tänini liikuva autobussiga Saurer sõita mööda postiteed, et uudistada skulptuuri "Rändaja", mille autoriks on skulptor Mati Karmin. Metallplaatidest "Rändaja" kujutab endast tõttavat meest postipauna ja rännukepiga. Kuju avatakse pidulikult pühapäeval kell 12 Ihamarus ajaloolise Tartu-Võru postitee ja Põlva-Saverna tee ristmikul.


Pühapäeval kell 13 on ökohuvilistel võimalik aga muuseumi liikluslinna maitsetaimi istutama tulla. "Maitsetaimede istutamisega liikluslinna saame toetada rohelise linnakeskkonna ideed ning näidata, et igal inimesel on võimalik sellesse oma panustada – külastajad saavad igaüks istutada riputuskasti ühe maitsetaime," tutvustas ettevõtmist maanteemuuseumi programmijuht Riinu Räim.

 

Põlvamaal Varbusel asuv Eesti Maanteemuuseum on Eesti maanteede ajalugu kajastava materjali kogumise, uurimise ning üldsusele vahendamise keskus nii teaduslikel, hariduslikel kui ka meelelahutuslikel eesmärkidel. Muuseumi asutaja on Eesti Maanteeamet.


Eesti ainsa terviklikult säilinud postijaama ümber rajatud muuseumikompleksis tutvustatakse interaktiivsete väljapanekute kaudu teede ja liikumisviiside arengut muinasajast kuni tänapäevani. Teede temaatika on avatud mänguliselt ja atraktiivselt, seades selle keskmesse tee kasutaja – inimese. Eesti Maanteemuuseum pälvis mullu ka aasta turismiuuendaja tiitli ning ajakirja Pere ja Kodu lugejad valisid selle tänavu Eesti kõige peresõbralikumaks muuseumiks.

 

 

 

Lisainfo eriprogrammi kohta:

 

Riinu Räim
Eesti Maanteemuuseumi programmijuht
Tel: 7970790; 518 6684
E-post: riinu.raim@mnt.ee 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: