Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Võru sünnipäev tuleb suurejooneline

16.august 2012

Reedel, 17. augustil algavad teisipäevani kestvad Võru linna 228. sünnipäeva pidustused, mis toovad viie päeva jooksul linlaste ning linna külalisteni hulgaliselt üritusi ja ettevõtmisi.



Linnapea Jüri Kaver rääkis, et Võru linna sünnipäevi on alati väärikalt tähistatud ja erandiks ei ole ka tänavune aasta. „Oleme kokku pannud rikkaliku programmi, mis peaks huvi ja tegevust pakkuma igas eas pidulisele. Tervelt viis päeva on linn täis laulu, tantsu, pillimängu, kunsti, laadamelu, sporti, niisama lustimist ja meisterdamist. Kõigile sünnipäevalistele jagame ka pidupäeva torti, mis on 100 kg raske ja 8 meetrit pikk,“ kommenteeris Kaver.

 

Juba kümnendat aastat järjest toimub linnapäevade raames kunstipäev, mis sel aastal keskendub mängule. Üles seatakse põnevad töötoad ning läbi viiakse moešõu.


Lasteaialapsed tähistavad linna sünnipäeva traditsioonilise pidupäevarongkäiguga ning kontserdiga.

 

Spordihuvilised saavad kaasa elada Jaan Gutmanni nimelisele võrkpalliturniirile, rahvusvahelisele petangi turniirile, rammumeeste võistlusele, osaleda rattarallil, jalgratta paarissprindis, samuti on võimalus koos pereliikmete või töökaaslastega oma võimed proovile panna 1784 m linnajooksus. Kõik tehnikahuvilised saavad osaleda võrride võidusõidus, toimub ka motosaanide kiirendusvõistlus.


Linnapäevade ajal saab nautida Võru Vaskpillipäevade arvukaid kontserte. Taasiseseisvumispäeva auks toimub järvelaval Eesti Kaitseväe Orkestri kontsert, kus solistidena astuvad üles Kelli Uustani ja Peeter Kaljumäe. Rokkmuusika austajad saavad pühapäeva õhtul rannabangalos rokkida peaesineja Raisk saatel.

 

Linnapäevad lõpetab suurejooneline järvekontsert ja ilutulestik. Kontserdil astuvad üles Estonian Dream Big Band ning solistid Hendrik Sal-Saller, Sofia Rubina, Liisi Koikson ja kitarrist Heini Vaikmaa.

Kontserdid on tasuta!

 

Võru Linnapäevad kestavad 17.–21. augustini.


Ürituste kava ja lisainformatsioon siit

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: