Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - suvelõpumelu Pärnus!

16.august 2012
Õhtune Pärnu. Foto: Wikipedia

Sügis pole enam kaugel ning nüüd, mil turistide read Pärnus juba jõudsalt hõrenevad, on kõige mõnusam aeg hingata mõned päevad kuurordiõhku ning osa saada vana hansalinna elust ja melust.



Võta suund Pärnusse juba homme, sest vaatamata suvelõpumeeleolule on kultuurielu uskumatult kirev ning just reede õhtu pakub mitmekülgseid kontserdielamusi.

 

Kell seitse õhtul algab Ammende Villa suveaias Tõnis Mägi kontsert pealkirjaga Aed. Kella kaheksast saab Eliisabeti kirikus Pärnu X Orelifestivali raames kuulata Bachi ja Mendelssohni loomingut Aaro Tetsmanni esituses ning samuti kell 20 rõõmustab jahtklubis kuulajaid Raivo Tafenau Band koos Laura Põldverega.
Tahad õhtul välja tantsima minna? Alates üheksast ootab Sind Kuursaalis ansambel Smilers ning loomulikult on avatud arvukad ööklubid ja pubid.


Laupäevahommik ei lase Pärnus kaua magada. Kümnest alustab Steineri aias Taluturg, kus saab korvi ja põske pista head ja paremat - kodus küpsetatud juuretisega leiba, saunas suitsutatud sinki, värsket ja suitsutatud kala, mett ja koduseid hoidiseid, kohalikku köögivilja, pagaritooteid, mitut sorti ja mahedaid jahusid, vabalt jooksvate kanade mune, mahepiimatooteid, erinevaid mahlasid ja muud. Nii õues kui ka Maarja-Magdaleena Gildi majas Uuel tänaval võib aga kogu perega kätt harjutada erinevates töötubades.

 

Kui otsid põnevust, astu läbi igalaupäevaselt kirbuturult kesklinna silla juures – tõenäoliselt kohtad seal asju peedist pesumasinani ja kui hästi läheb, võid saada mõne hämmastavalt laheda eseme uueks omanikuks.

 

Et Pärnuga paremini tuttavaks saada, ühine kell 15 Külastuskeskuse (Uus 4) juurest startiva tasuta eesti- ja ingliskeelse ekskursiooniga. Ligi tund aega kestva ringkäigu ajal tutvustavad akrediteeritud giidid linna ajalugu, arhitektuuripärleid ning põnevaid sündmusi linna arengust ja ajaloost.

 

Pühapäev veeda mere ääres. Tõsi ta on, et rannailm pole sel nädalavahetusel just ideaalne, kuid mõnusa värske õhuga männilõhnaline rannapark väärib igal juhul jalutuskäiku ja 17-kraadine merevesi suudab mõne julgema võibolla suplemagi meelitada.


Kui Sa siiski piisavalt karastatud ei ole, mine ujumise asemel muuseumisse.
Pärnu Muuseumi uude muuseumihoonesse sisenedes leiad end vastamisi 14. sajandist pärineva hansakoge pardaga ning klaaspõranda alt näed keskaegset linnamüüri ja säilinud väravaposte, mille kaudu liikus toona kogu Uus-Pärnu sadamast tulnud kaup ja inimesed edasi hansalinna.
Uue Kunsti Muuseumis kestab veel 19. rahvusvaheline aktinäitus “MEES & NAINE”, kus tänavu on eksponeeritud Läänemeremaade kunstnike tööd.

 

Söögikohti on Pärnus palju ja igale maitsele, meie soovitame Sul kindlasti ära käia kohvikus Supelsaksad. Miks? Sest see on lihtsalt nii hea! Ja me ei räägi siinkohal ainult toidust.

 

Veel mõnusaid toitlustusasutusi Pärnus otsi siit


Siit aga leiad omale sobiva hinnaklassiga majutusvõimaluse.

 

Head nädalavahetust!

 

Margit Trubetsky
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: