Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Reisile koeraga

15.august 2012
Foto: www.purina.nestle.ee

Koerad reisivad meeleldi, kui nad teavad, mis neid on ees ootamas. Teiepoolne ettevalmistus on väga oluline. Autos reisimisega saate koera juba varakult harjutama hakata. Ohutu ja mugava reisi tagamiseks on mitmeid viise. 



Mugava reisi tagamine

 

Võtke reisile kaasa koera veekauss ja veepudel. Koerad kaotavad lõõtsutamisel suure hulga vedelikke, seega on värske vee pakkumine eriti oluline.

 

Võtke kaasa ka kilekotte, et saaksite koera väljaheited ära koristada. Selline käitumine on parkides, kämpinguplatsidel ja puhkealadel hea tava ja koeraomaniku kohus.

 

Koeraga reisimisel, kas siis autos, rongis või lennukis, on puuri olemasolu alati vajalik. Küsige lennu- või rongifirmalt puuri lubatud mõõtmete kohta. Pakkuge koerale puuris harjumiseks piisavalt aega. Jätke puur lahtise uksega põrandale. Asetage sinna nt pehme tekk või peitke puuri aeg-ajalt maiusi.

 

Ärge unustage korraldada koera mugavust ja turvalisust ka reisi sihtkohas. Välismaale minnes nõuavad mitmed riigid saabumisel koera karantiinis hoidmist. Kui see pole kohustuslik või kui viibite hotellis, siis veenduge, et valitud hotell aktsepteerib loomi ning uurige varakult reeglite ja juhiste kohta registratuuri- või korrashoiutöötajatelt. Kui peatute kellegi juures kodus, siis uurige , kus koer saaks oma hädasid teha ja kas peres on lemmikloomi.

 

Kui koeral on eelnevatel reisidel ärevushooge esinenud, peaksite võib-olla kaaluma mõtet koer koos hooldajaga koju jätta.

 

Lemmiklooma kiibistamine

 

Reisile minnes on hea mõte koerale mikrokiip paigaldada (kui te pole seda juba teinud). Lemmiklooma passi alusel välismaale reisimisel on see lausa kohustuslik. Mikrokiip on väike kiip, mis süstitakse valutult koera naha alla ja seda saab koera kadumisel või varastamisel skannida. Teie nimi ja kontaktandmed registreeritakse. Kui koer leitakse üles, saate ka teie sellest ruttu teada ja varsti on ka koer jälle teiega. Küsige kiibi kohta lisateavet oma veterinaarilt.

 

Vaata veel: http://www.purina.nestle.ee

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: