Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Majutusettevõtetes peatus I poolaastal rekordarv turiste

14.august 2012
Vaade Tallinna all-linnale. Foto: Wikipedia

Eesti majutusettevõtetes peatus 2012. aasta I poolaastal 1,24 miljonit turisti, mis oli 6% rohkem kui eelmise aasta ning rohkem kui ühegi varasema aasta I poolaastal, teatab Statistikaamet.



I poolaastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 817 000 välisturisti, mis oli 6% rohkem kui eelmise aasta samal ajal. Mullusega võrreldes saabus rohkem turiste naaberriikidest Venemaalt ja Lätist, samuti Saksamaalt, Norrast, Itaaliast ja Prantsusmaalt. Soome turistide arv, mis vähenes 2%, on olnud selle aasta enamikul kuudel väiksem kui aasta varem. Naaberriigid on jätkuvalt Eesti suurimad turismipartnerriigid, neist saabus ligi 70% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

I poolaastal kasutas majutusettevõtete teenuseid 427 000 siseturisti ehk 5% enam kui eelmise aasta I poolaastal. Erinevalt välisturistidest ei ületanud majutusettevõtete teenuseid kasutanud siseturistide arv viimase kümnendi I poolaasta rekordit. Jätkuvalt on siseturistide hulgas populaarseimad Harju, Pärnu ja Tartu maakonna majutusettevõtted, kus peatus vastavalt 27%, 13% ja 12% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Juunis kasutas majutusettevõtete teenuseid 303 000 turisti. Välisturiste majutati 1% ja siseturiste 6% rohkem kui eelmise aasta juunis. Venemaalt saabus üle 6000 turisti rohkem kui mullu juunis. Juunis oli külastajate käsutuses 1 084 majutusettevõtet 21 000 toa ja 47 000 voodikohaga. Täidetud oli pool tubadest ja 41% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis juunis keskmiselt 32 eurot ning oli 3 eurot kallim kui eelmise aasta samal kuul. Tallinna majutusettevõttes oli ööpäeva keskmine maksumus riigi keskmisest kõrgem — 39 eurot, mujal Eestis sai ööbida odavamalt.
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: