Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Rukkimaarjapäev Eesti Põllumajandusmuuseumis

03.august 2012
Foto: Eesti Põllumajandusmuuseum

11. augustil 2012 kell 11–17 tähistatakse Eesti Põllumajandusmuuseumis rukkimaarjapäeva. 



Muuseum ootab kõiki rukkipõllule sirbiga rukist lõikama, rukist vihkudesse köitma ja rukkihakki tegema. Õpikojas ja õpikoja õuel on huvilistel võimalik tutvust teha sepistamise, puuvoolimise, tekstiilitrüki ning kasetohust ja õlest ehete ja aksessuaaride valmistamisega. Leivatares küpsetatakse erinevaid rukkileibu, valmistatakse rukkikohvi, klopitakse võid. Küünis annab Rukkikuningas Hans I ülevaate olukorrast Rukkikuningriigis. Samas leiavad aset mõttetalgud „Kuhu kulgeb Eesti Rukkitee?“. Näidatakse Mati Naruski maateemalisi filme, pekstakse reht käsitsi ja masinaga, pakutakse degusteerimiseks rukkitoite. Avatud on muuseumi näitused ja kohvik, võimalik ostelda ja kaubelda Rukkimaarjapäeva laadal, soovijatele hobusõit. Õlgkübarate kaunistamise ja omaküpsetatud rukkileibade konkurss.

 

Osavõtjaid ootab rahvuslike kiikede õpituba, mille läbiviimist toetab Kohaliku Omaalgatuse Programm. Rukkimaarjapäeva läbiviimist toetavad Eesti Rukki Selts ja  Põllumajandusministeerium.

 

Sissepääs muuseumi piletiga. Registreerimine rahvuslike kiikede õpituppa ja laadale telefonil 738 3819, 5373 7124. Buss Vanemuise alumisest parklast Ülenurmele 10.30 ja 11.30, Ülenurmelt Tartusse 17.00.

 

Lisainfo:

Kerle Arula

Giid-huvijuht

Eesti Põllumajandusmuuseum

738 3819, 5373 7124

 

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: