Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Peipsi vallutab turismiturgu

02.august 2012
Vaade Peipsile Kallastelt. Foto: RMK

Neli maakonda on ühendanud jõud, et müüa Peipsimaad kui külastamist väärivat piirkonda ja võita juurde turiste nii Eestist kui piiri tagant.



Selleks suveks valminud veebilehelt www.visitpeipsi.com leiab infot Peipsimaa huviväärsuste, majutuse, söögikohtade, kultuurisündmuste ja aktiivselt puhkamise võimaluste kohta, kirjutab Põhjarannik.

 

Veebivärav loodi, et kogu piirkonna turismiinfo oleks ühes kohas ja kergesti kättesaadav, selgitas MTÜ Peipsimaa Turism juhataja Kaja Allilender, lisades, et eesmärk on müüa Peipsimaad kui tervikut Vasknarvast Võõpsuni. Peipsimaa ulatub läbi nelja maakonna, hõlmates kokku ligi 30 omavalitsust. «Peipsimaa pole nii suur, et seda tükeldada, seetõttu ei jagata ka infot maakondade kaupa.»


Iisaku vallavolikogu esimees ja Kauksi külaseltsi liige Annely Oone leidis, et Peipsi müümine tervikuna on väga hea mõte. «Arvan, et Peipsi kant jaksab vastu võtta rohkem turiste, ainult et kõik ei mahu korraga ühte kohta, mistõttu tuleks Kauksi ranna kõrval avada teisigi ametlikke ja hooldatud randu.»

 

Oone märkis, et Kauksi on Peipsi põhjakaldal kõige tuntum ja arenenum rand, kus on parkla, riietuskabiinid, prügikastid ja einestamisvõimalus. Näiteks läinud kuumal nädalavahetusel näitas parkimispiletite müük, et Kauksi rannas suvitas hinnanguliselt 2500 inimest, mis oli selle suve rekord.

 

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: