Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Sügisest jõustuvad uued nõuded majutusettevõttele

31.juuli 2012
Foto: visittartu.com

Alates 1. septembrist muutuvad nõuded majutusettevõtetele, muuhulgas reguleeritakse esmakordselt ka spaateenuseid pakkuvate majutusettevõtete tegevust.



Edaspidi tohivad sõna „spaa“ oma nimes kasutada vaid need majutusettevõtted, kes pakuvad vähemalt kahte erinevat massaažiteenust, kahte erinevat veehoolitsust või basseini kasutamise võimalust, vähemalt kuuekohalist sauna ja kahte iluteenust, kuhu alla ei käi saunateenus. Seni on majutusettevõtete poolt spaateenuste pakkumine olnud õiguslikult reguleerimata, kuid see on vajalik eelkõige Eesti kuurort- ja taastusravi traditsioone ning tarbijate ootusi arvestades.

Senisest enam pööratakse uues määruses tähelepanu majutusettevõtetes peatuvate külaliste ohutuse tagamisele. Ühe uuendusena peab tulevikus kodumajutuses ja külaliskorteris, milles on kuni 10 voodikohta, alates 1. septembrist olema igas majutusruumis autonoomne tulekahjusignalisatsiooniandur ning majutusettevõttes vähemalt üks 6 kg tulekustutusaine massiga esmane tulekustutusvahend. Praegu kehtivate nõuete kohaselt piisab elamus tegutseva kodumajutuse ja külaliskorteri puhul anduri olemasolust ühes ruumis kogu elamu peale. Enama kui 10 voodikohaga kodumajutusele ja külaliskorterile laienevad alates 1. jaanuarist 2013.a kõik ehitise tuleohutusnõuded, mida kohaldatakse majutusettevõtetele.

Senised nõuded majutusettevõtetele on muutumatuna kehtinud 2005. aastast. Majandustegevuse registri andmetel tegutseb Eestis üle 1600 majutusettevõtte.

Eelnõu väljatöötamisel osalesid muuhulgas Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Turismifirmade Liit, Päästeamet, MTÜ Eesti Maaturism, MTÜ Eesti Kämping-Karavan ja Eesti Spa Liit.
Määrusega on võimalik tutvuda siin.

 

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: