Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

PLMF preemia "MUBA TALENT 2024" pälvis noor viiuldaja Anna Katarina Tralla.

26.veebruar 2024
Anna Katarina Tralla

XVII Tallinna Talvefestivali lõppkontserdil Mustpeade Majas 23. veebruaril anti üle Mari-Ann ja Tunne Kelami poolt Marje ja Kuldar Singi nimeline PLMF preemia "MUBA TALENT 2024". Tiitli pälvis noor viiuldaja Anna Katarina Tralla. Preemia on loodud 2023. aastal hr. Tunne Kelami ema ja venna, heliloojate Marje ja Kuldar Singi mälestuseks.



 

 

 

"Auhinna üleandmine festivali lõppkontserdil on sümboolse tähendusega, sest kontserdilaval said kokku meie praegused tippsolistid keelpillikvartetist "Camerata Musica" ja tulevane noor talent", ütleb Muusikute fondi PLMF looja Pille Lill. "Väikeses Eestis on vaja märgata ja tiivustada igat talenti".

 


Tunne Kelam ja Pille Lill


Anna Katarina Tralla on 14-aastane noor muusik, kes alustas viiuliõpinguid 3-aastaselt Viorel Tarara ja Olga Nodeli juures. Alates aastast 2016 õppis ta Tallinna Muusikakeskkoolis Pille Tralla viiuliklassis ja aastast 2022 jätkab õpinguid Tallinna Muusika- ja Balletikooli 8. klassis sama õpetaja juhendamisel. Lisaks esimestele preemiatele vabariiklikul konkursil ”Parim noor instrumentalist” (2018, 2020, 2022 - I koht ja Grand Prix), on Anna Katarina mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaat: I koht konkursil ”Jugend musiziert” Saksamaal Rheinland-Pfalzis (2016), II koht Alfred Csammeri nim. viiuldajate konkursil Saksamaal, Karlsruhes (2016), I koht ja dirigendi eripreemia rahvusvahelisel konkursil ”Noor Muusik” Tartus (2017), II koht rahvusvahelisel J. Kociani nim. noorte viiuldajate konkursil Tšehhis Usti nad Orlicis (2019), I koht rahvusvahelisel FLAME konkursil Prantsusmaal Pariisis (2019), II koht rahvusvahelisel konkursil ”Kaunas Sonorum” Leedus, Kaunases (2019), II koht rahvusvahelisel Josef Micka nim. noorte viiuldajate konkursil Prahas (2021), II koht ja eripreemia parima barokkteose esituse eest rahvusvahelisel konkursil “Noor Muusik 2022”, “Tallinna Talent 2022” konkursi laureaat, I koht rahvusvahelisel FLAME-konkursil Pariisis (2022), XIII Eesti noorte keelpillimängijate konkurss-festivali laureaat ning I koht “Primo Premio Assoluto” Franco Gulli nim. rahvusvahelisel viiuldajate konkursil Roomas (2024). Anna Katarina on osalenud professorite Igor Tkatchouki, Conrad Chow, Aleksander Vinnitski, Mari Tampere-Bezrodny, Boris Kushniri ja Erik Schumanni meistrikursustel. Ta on esinenud mitmetel festivalidel sh. Vladimir Spivakovi nim. festival Moskvas ”Moskva tervitab sõpru” (2016, 2018), KRATT-festival Tallinnas solistina Olari Eltsi juhatusel (2021) ning ta on korduvalt soleerinud Tallinna Kammerorkestri ees.

 


Anna Katarina Tralla

 

 


Lähem info:
Pille Lill
Festivali kunstiline juht
5114077
plmf@plmf.ee
--
MUUSIKUTE FOND PLMF
www.plmf.ee

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: