Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

PLMF preemia "MUBA TALENT 2022" pälvis noor pianist Aleksandra Galushkina.

20.veebruar 2023
Aleksandra Galushkina

Muusikute fondi PLMF suurejoonelisel 20. aastapäeva galakontserdil Estonia kontserdisaalis 19. veebruaril anti esmakordselt üle Marje ja Kuldar Singi nimeline PLMF preemia "MUBA TALENT 2022". Tiitli pälvis noor pianist Aleksandra Galushkina. Auhinna andis välja perekond Kelam. Fondi aastapäeva gala on osa XVI Tallinna Talvefestivalist 14.-21.02, mida korraldab PLMF, kunstiline juht on Pille Lill. 



"Auhinna üleandmine fondi aastapäeva kontserdil on sümboolse tähendusega, sest Eesti olulisimal kontserdilaval said kokku meie praegused tippsolistid ja tulevased talendid", ütleb Pille Lill. "Lisaks preemiasaajale olid Estonia Kontserdisaali laval kõrvuti Eesti tippsolistidega ka andekad noored muusikud Tallinna Muusika- ja Balletikooli sümfooniaorkestrist, mida juhatas Jaan Ots".

Aleksandra Galushkina on 10-aastane pianist, kes õpib Tallinna Muusika- ja Balletikoolis 4. klassis Jekaterina Rostovtseva juhendamisel. Tänaseks on Aleksandral ette näidata üle 30 auhinnalise koha erinevatelt konkurssidelt Eestis ja välismaal. Ta on esinenud soolokavaga Itaalias ja Inglismaal ning soleerinud Tallinna Kammerorkestri ees. Vabal ajal meeldib Aleksandrale ujumistrennis käia ja keeli õppida. Aleksandra käesoleva õppeaasta saavutusteks on 1. preemia kolmandal Radovljica rahvusvahelisel klaverikonkursil Sloveenias, 2. preemia VII rahvusvahelisel konkursil "Doonau talendid" Budapestis, Ungaris ja 2. preemia klaverikonkursil "Eesti kõla".

Tallinna Talvefestivali lõppkontsert toimub 21.02 Tallinna Raekojas, kus esineb keelpillikvartett Prezioso koosseisus Hanna-Liis Nahkur (viiul), Mari-Katrina Suss (viiul), Helena Altmanis (viiul) ja Andreas Lend (tšello). Esitusele tulevad Jaan Räätsa Kontsert kammerorkestrile op. 16 Mihkel Keremi seades, Arvo Pärdi teosed "Summa" ja "Da Pacem Domine", Ester Mägi "Vesper" ning Erkki-Sven Tüüri keelpillikvartett nr. 2 "Lost Prayers".   

Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Itaalia Suursaatkond Eestis, Metaprint, Selver, Kaubamaja, Nordic Hotel Forum, Shishi, BLRT Grupp, Telegraaf jt.

 

 

Pildil: Margit Kilumets, Mari-Ann Kelam, Aleksandra Galushkina

 

 

Pildil:Mari-Ann Kelam, Margit Kilumets, Pille Lill

 

 


Lähem info:
Pille Lill
Festivali kunstiline juht
5114077
plmf@plmf.ee

Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt paljude Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontserdilavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

--
MUUSIKUTE FOND PLMF
www.plmf.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Vaatamisväärsused