Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nukuteatri võlumaailm

27.oktoober 2022
Nukuteatri võlumaailm

Nukuteatrimuuseum on koduks umbes kaheksasajale teatrinukule, kes kunagi on teatrilaval üles astunud. Üks osa nendest haruldastest nukkudest on Nukuteatrimuuseumi ekspositsioonis publikule välja toodud. Püsinäitus tutvustab erinevaid nukuliike, kaasa saab mängida lauanukkude, varrasnukkude, käpiknukkude ja marionettidega.



Varras- ja käpiknukkude ruum on pühendatud Eesti Noorsooteatri (endise nimega Nukuteatri) näitlejale Helle Laasile, kelle sirmiteatrilavastustega on mitmed põlvkonnad lapsi üles kasvanud. Näitusel saab liikuma panna varras- ning käpiknukke või olla hoopis pealtvaataja rollis.

 

 

 

 

Lauanukke tutvustavas ruumis on eksponeeritud Taavi Tõnissoni lavastuse „Väike Gavroche“ teatrinukud. Näituseks on spetsiaalselt valminud lavastuse kahe tegelase koopianukud, mille ellu äratamist võib ka omal käel proovida. Lauanuku liigutamise saladuseks on hea koostööoskus, kuna enamasti ärkab see nukuliik ellu tänu kolmele näitlejale.

 

 

 

 

Marionettide ruumis saab näha, millised on teatrinukkude toorikud ehk millised näevad nukud välja enne, kui nad saavad endale värvi või selga kostüümid. Näitusel on miniatuurne marionettide lava, millel on võimalik ise proovida marionettide liigutamist. Lisaks on selles ruumis eksponeeritud kõige vanem säilinud teatrinukk Eestis – Tiiu aastast 1938.

 

 

 

Erinevate nukuliikidega on võimalik lähemalt tutvuda teisipäeviti kell 10:30 toimuval üritusel „Kohtumine näitleja ja nukkudega“. Eesti Noorsooteatri näitlejad tutvustavad oma tööd ja nukurolle. Kohtumisel avanevad mitmed teatrielu saladused – näitleja tutvustab nii oma eesriidetagust kui ka lavapealset tööd ning näitab nukke, kellega ta lavastustes on mänginud.

Külasta ka meie FB lehte

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: