Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Teisipäeval, 13. septembril kell 15 avab Muusikute fond PLMF uue hooaja Hingemuusika kontserdisarjaga Rootsi-Mihkli kirikus (Rüütli 9). Esineb XVI Eesti Kammerkooride festivali 2022 I koha võitja Rae Kammerkoor.

12.september 2022
Hingemuusika

"Meil on heameel aastatepikkuse koostöö üle Rootsi-Mihkli kirikuga," ütleb PLMF kunstiline juht Pille Lill ja lisab, "Rae Kammerkoori esinemine avakontserdil loob sarjale erilise pidulikkuse."



Kammerkoori dirigeerivad Ingrid Orumaa ja Brenda Pärtel. Solistideks Helen Kübar, Diana Liiber, Sirli Peda ja Jürgen Mikk. Kontserdil kõlavad teosed heliloojatelt Pärt Uusberg, Juhan Liiv, Kärt Johanson, Karin Kuulpak, Viivi Luik, Urmas Sisask, Erkki-Sven Tüür, Arved Paul, Ernst Enno, Brenda Pärtel ja Nikolai Kedrov.

Kontserdi FB sündmuse leiate siit:


Vaba sissepääsuga Hingemuusika kontserdid Rootsi-Mihkli kirikus toimuvad iga kuu teisel teisipäeval algusega kell 15 alates aastast 2013.

Järgmine kontsert, 11. oktoobril on pühendatud Jaan Räätsa 90ndale sünniaastale. Esinevad Tallinna Muusika- ja Balletikooli (MuBa) õpilased, kontserdi viib läbi helilooja tütar Eliisa Rääts.

 

RAE KAMMERKOOR alustas oma tegevust 2008. aasta sügisest Alice Pehki käe all, alates 2020. aastast on dirigendiks Ingrid Orumaa, 2021. aasta sügisel liitus kooriga abidirigent Brenda Pärtel. Rae Kammerkoor osaleb aktiivselt nii üle-eestilistel koorisündmustel kui ka koduvalla ja naabervaldade kultuuriüritustel, nende hulgas vabariiklikud laulu- ja tantsupeod, Rae valla igakevadine laulu- ja tantsupidu „Klunker“, vabariiklikud segakooride laulupäevad jm. Koori kontserttegevust ilmestavad mitmed ülesastumised koos teiste Eesti kooridega, sh kammerkoor Studium Vocale, Tallinna Tehnikaülikooli Kammerkoor ja Tabasalu Kammerkoor. Rae Kammerkoor on Eesti Kammerkooride Liidu liige. Koor on võtnud osa vabariiklikust segakooride võistulaulmisest „Tuljak“, Eesti Kammerkooride Festivalist ja konkursist „Viimsi JazzPopFest“ ning osalenud rahvusvahelistel koorifestivalidel. Koor on osalenud Eesti Kammerkooride Liidu traditsioonilistel jõuluootuskontsertidel Tallinnas, Tartus, Peterburis, Riias ja Stockholmis. 2014. aastal võttis koor osa rahvusvahelisest koorifestivalist Bad Ischlis Austrias, kust naasti folkloorikategoorias saavutatud hõbediplomiga; 2016/2017 hooaeg lõpetati koorifestivaliga Balchikus,Bulgaarias.2018.aastal ilmus Rae Kammerkoori esimene plaat „Kümme“, mis tähistas koori kümnendat tegevusaastat. Rae Kammerkoor on Ingrid Orumaa juhatamisel saavutanud Eesti Kammerkooride Festivalil B-kategoorias 2020. aastal Ikoha ja 2022.aastal II koha.

INGRID ORUMAA alustas 2014. aastal dirigeerimisõpinguid Tallinna Muusikakeskkoolis Anneli Mäeotsa juhendamisel. Ta on lõpetanud Georg Otsa nim Tallinna Muusikakooli kooridirigeerimise erialal Andrus Siimoni käe all (2020) ning hiljem samas koorijuhtimise eriala jätkuõppe (2022).Orumaa on Rae Kammerkoori ja Maa-ameti kammerkoori Üllatus peadirigent ning segakoori Vox Populi abidirigent. Aastatel 2020–2022 oli Orumaa Kadrioru Saksa Gümnaasiumi laste-, sega- ja naiskoori dirigent. Hooajal 2019/2020 juhatas taTallinna akadeemiliste organisatsioonide segakoori InCorpore ning on teinud koostööd segakooriga Heliand (endine Jüri Perekoor) ja korporatsioon Lembela naiskooriga. Õpingute jooksul on ta juhatanud Georg Otsa Muusikakooli kammerkoori, lastekoori Ellerhein, Tallinna Muusikakeskkooli poiste- ja mudilaskoori. Alates 2021. aastast on Orumaa Aegviidu Koolimuusikaõpetaja.

 

 

 

 

Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt mitmete Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontsertlavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

 

Lisainfo:
Pille Lill
PLMF juhataja
51 14077
plmf@plmf.ee

 

MUUSIKUTE FOND PLMF
www.plmf.ee

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: