Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

VIRU FOLK 2021 Slaavi aasta.

09.juuli 2021
VIRU FOLK 2021

Viru Folk on põhjamaise muusika koguperefestivalina publikule elamusi pakkunud juba kuraditosin aastat. Tutvustamist on leidnud paljude põhjamaiste riikide kultuur, igal aastal on keskendutud ühele piirkonnale või rahvale. Seekord, aastal 2021, on luubi all ida-slaavi rahvaste kultuur, sealhulgas muusika, filmikunst, köök jpm.



Imekaunis Käsmu kaptenikülas pakuvad seekord 6.-8. augustil muusikaelamusi lisaks kohalikele muusikutele tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel looga "Shum" suurt edu saavutanud Ukraina folktroonikabänd Go_A, muusikagurmaanide "rosin" Kyiv Ethno Trio.
Koroonasituatsiooni tõttu seekord Venemaalt esinejad ei saa tulla, kuid õnneks on meil omal slaavi kogukonnas väga kõrgetasemelisi muusikuid. Viru Folgi pealaval annab laupäeval 7.08 kontserdi ülevenemaalise kuulsusega Vene Draamateatri näitleja Aleksandr Ivaškevitš, festivali lõpukontserdi annab kuulsaim Eestis tegutsev vene bänd AveNue Narvast. Piirilinnast on esinejaid rohkemgi, näiteks ehedaimat vene folkloori esitav Suprjadki. Aga ka Trio Senjo, Narva eesti maja tandemkoor jt. Üks festivali pärle on muidugi ukraina-eesti kultuuri viljelev Svjata Vatra, kes seekord annab kontserdi koos vanamemmede kooriga Žurbad.

Head eesti muusikad esitavad Viru Folgil Lõõtsavägilased, Metsatöll, Puuluup, Tintura jpt. Oma 20 aasta juubelit peavad Tuulelõõtsutajad koos paljude sõpradega, kelleks on Juss Haasma, Reigo Ahven, Maarja Soomre, Kert Krüsban, Martin Müller ja Asso Int. Uut venekeelset plaati esitleb Jäääär, kes teeb seda koos Moskvast pärit Stanislav Bulganiniga.

Nagu Viru Folgil tavaks, saab kuulata ka huvitavaid loenguid. Aleksei Turovski räägib loomadest slaavi mütoloogias ning festivali peakorraldaja Peep Veedla pajatab slaavi riikide rahvus- ja sümbollindudest. Laste jaoks on ette valmistatud põhjalik lasteprogramm ning loodushuvilistele retked keskkonnaprogrammi raames. KÄFT (filmi- ja teatriprogramm) pakub vaatamiseks mitmeid huvitavaid filme ning VAT Teatri etendust "Südame sosin" Lauri Saatpalu ettekandes.

Selleks, et festivalile pääsuks poleks vaja esitada vaktsineerimispassi ega läbida kohustuslikku testimist, ei või külastajate arv ületada 5000 inimest, mistõttu tasub piletid soetada varakult.

Pileteid müüb Piletilevi
Rohkem infot: www.virufolk.ee
Jälgi ka meie facebooki


Kohtumiseni Käsmus 6.-8. augustil!

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: