Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Alustab kultuuritippude arutelutund "Kultuuri koda"

04.juuni 2021
Kultuuri koda

Eesti Kultuuri Koda ja Postimees kutsuvad kuulama üle nädala neljapäeviti hommikul kl 11 kultuuritippude arutelutundi "Kultuuri koda".
Fookuses on laia kandepinnaga päevakajalised teemad. Sõnastame probleeme ja otsime uudseid lahendusi, inspireerides kuulajaid kaasa mõtlema. Stuudios räägivad igal korral eri kultuurivaldkondade esindajaid.



Esimene "Kultuuri koda" oli eetris 3. juunil ning avasaade küsis: "Kuhu lähed, Eesti maa?"
Stuudios arutlesid TÜ biosemiootika professor Kalevi Kull, muusik Tõnis Mägi, erupoliitik Kaido Kama ja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho
. Kuula siin


Esimese saate keskseks teemaks oli maatöö tegijate ning looduskaitsjate mõtteviisi kokkupõrge. Tegu on praeguses ajas päris tõsise, eesti rahvast lõhestava vastuoluga. Seda ilmestavad näiteks metsamajandajate ja linnukaitsjate vastuseis praegusel pesitsusajal. Terav näide on ka äsjane peaministrile üle antud pöördumine maa-, metsa- ja rannarahva nimel, millega ühines hulk põllumajandus-, jahindus- jm organisatsioone, mis omakorda vastandub looduskaitselisele mõtteviisile. Stuudiokülalised arutasid: kas need vastuolud on ületamatud? kuidas üldse siit edasi saada? kuidas valida oma tee majanduskasvu ja säästliku kahanemise vahel?

Järgmine "Kultuuri koda" on eetris 17. juunil. Saatejuht on Merle Karusoo,  kes avab koos näitlejate ja tudengitega Eesti ajaloo üht valusamat teemat, 80 aastat 1941 aasta küüditamisest 14. juunil.

Podcast on eetris Postimehe portaalis, on järelkuulatav ja sünnib Eesti Kultuuri Koja ning Postimehe koostöös.


Lähem info:
Pille Lill
Koja juhatuse liige, saate idee autor
51 14077

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: