Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Hingamisterapeudid käivitavad uut traditsiooni

27.mai 2021
Hingamislaulupidu

20. augustil toimub Põlvamaal Eesti esimene Hingamislaulupidu „Kas Sa armastad puhast õhku?“, et tähistada kodumaa taasiseseisvumist, ühendades hingamistöö eestlaste poolt armastatud ühislaulmise traditsiooniga. Tänasest on kõikidel huvilistel võimalik peo sünnile kaasa aidata Hooandja keskkonnas.



Hingamislaulupidu on sündmus, mis seob endas lisaks teadliku hingamise praktikatele ja muusikale ka pärimuskultuuri ja looduslähedase eluviisi. Ühepäevane sündmus saab toimuma 20. augustil imekaunis Valgemetsa puhkekülas Põlvamaal. Liikumise üks algatajatest, Heiki Tomson on hingamistööga tegelenud üle kuue aasta, jõudes selleni peale läbipõlemist ettevõtluses. “Usun siiralt, et teadlik hingamine on muutnud minu elu õnnelikumaks: olen hakanud paremini magama, teadlikumalt juhtima oma ärevusi ja hirme ning tõstnud enda sooritusvõimet,” jagab ta enda kogemust, soovides oma heaolu saladust kõigiga jagada.
Hingamislaulupidu on uueks kohtumispaigaks, kus saab terve päeva jooksul osaleda meistriklassides, praktilistes töötubades ning ühistegevustes, mis ei eelda varasemat kokkupuudet hingamistööga. “Lisaks on avatud tervisetoodete laat väikeettevõtjatega, lastenurk ja loomulikult mitmekesine muusikaline programm,” tutvustab eelolevat kaaskorraldaja Leelo Lehtla. Päeva jooksul astuvad üles hinnatud Eesti muusikud Triinu Taul, Rändaja, Lepaseree, Karolin Kõrre, Kadri Lepasson ning kauge külaline Eduardo Agni Brasiiliast. Päev kulmineerub õhtuse ühishingamise ja -laulmisega ning peaesineja, armastatud laulja Hedvig Hansoni kontserdiga.
“Soovime jagada tervist edendavaid teadmisi lihtsalt, kõigile kättesaadavalt, ja samas aidata suhestuda ürgse looduse ja Eesti kultuurilooga,” selgitab teine algatajatest, hinnatud psühholoog ja hingamisterapeut Tiia Lõoke. Täna käivitub Hingamislaulupeo korraldamise toetamiseks Hooandja projekt, kus saavad kõik uudse traditsiooni ellu kutsumisele õla alla panna. Hooandjaid tänavad erinevad koostööpartnerid kingituste ja soodustustega, sh Eesti Massaaži- ja Teraapiakool, Teadliku Loomise ja Hingamise Akadeemia ning paljud teised.

Lisainfo:
Heiki Tomson
+372 509 9920
info@hingamislaulupidu.ee
hingamislaulupidu.ee

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: