Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Virumaa Muusikafestival 28.11-6.12 tuleb siiski!

27.november 2020
Festivali muusikud

Muusikute fond PLMF kutsub Virumaa Muusikafestivalile, mis toimub 28. novembrist 6. detsembrini. Peaesinejaks on 29. novembril Kohtla-Järve Kultuurikeskuses Eesti Rahvusmeeskoor. Festivali eesmärgiks on pakkuda Virumaal kontserdielamusi Eesti väljapaistvamate muusikute esituses. Jõhvi Kontserdimajas toimub esmakordselt konkurss "Virumaa Noor Muusik 2020", kus selgitatakse välja Virumaa säravaimad noored talendid



Festivalil toimub kokku kaheksa kontserti -  Kohtla-Järvel, Illukal, Tapal, Sillamäel, Kundas, Kiviõlis ja Jõhvis. Kõik festivali kontserdid on publikule vaba sissepääsuga.

"On hea meel, et sõltumata praegusest uskumatust olukorrast kogu maailmas pakume siiski võimalust Virumaa elanikele kohtuda Eesti parimate muusikutega", ütleb festivali kunstiline juht Pille Lill ja lisab, "usun, et kultuurielamused on suurimad lohutajad praeguses hetkes nii publikule kui esinejatele."

Kiviõli Rahvamajas avab festivali klarnetiduo Marten Altrov ja Martin Kuusk 28.11 kell 16.00, Kohtla-Järve Kultuurikeskuses astub lavale tunnustatud Eesti Rahvusmeeskoor, dirigent Mikk Üleoja 29.11 kell 18.00, Ukrainast pärit noort soprani Elena Bražnikut saab kuulda koos Kristina Kriidi (viiul) ja Ralf Taaliga (klaver) 1.12 kell 18.00 Sillamäe Kultuurikeskuses, Kunda linna klubis esinevad Oksana Sinkova (flööt), Sigrid Kuulmann (viiul) ja Ralf Taal (klaver) 2.12 kell 18.00 ja Jõhvi Kontserdimajas 3.12 kell 18.00 toimub konkursi "Virumaa Noor Muusik 2020" finaal-kontsert, kus esinevad võitjad ja Tallinna Trompetiansambel.

Esimest korda kuulutatakse välja "Virumaa Noor Muusik 2020", kelle valib välja žürii, kuhu kuuluvad Pille Lill (Muusikute fondi PLMF juhataja), Peeter Paemurru (tšellist, pikaaegne EMTA keelpilliosakonna juhataja), Neeme Ots (TMKK trompeti eriala õpetaja) ja Jaan Ots (dirigent, pianist). Konkurss on avatud Virumaa muusikakoolide õpilastele eesmärgiga tunnustada Virumaa noori muusikatalente ja nende õpetajaid. Laiemaks eesmärgiks on klassikalise muusika õppe populariseerimine Virumaal.   

Festivali kontserdid jätkuvad 4.12 kell 18.00 Illuka mõisas, esinejateks Atlan Karp (bariton), Eve Neumann (saksofon), Andreas Lend (tšello) ja Mikk Langeproon (akordion), 5.12 kell 18.00 Tapa Kultuurikojas kuuleb publik akordioniduot koosseisus Henri Zibo ja Mikk Langeproon ning festivali lõpetab 6.12 kell 18.00 Kohtla-Järve Kultuurikeskuses ooperigala väljapaistvate lauljatega - Olga Zaitseva (sopran), Ivo Posti (kontratenor) ja Pavlo Balakin (bass), klaveril Piia Paemurru
.
Festivali korraldab Muusikute fond PLMF, toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Rahvakultuuri Keskus, mitmed Virumaa omavalitsused, Shishi AS ja Alutaguse Juust OÜ.

Muusikute fond PLMF tuletab meelde seoses maailmas valitseva olukorraga, et meie kõigi tervis on kõige tähtsam. Selle jaoks tagab PLMF kontserdikohtades valitsuse poolt määratud nõuete tagamisega külastajate turvalisuse.

Manusest on leitav festivali plakat. Kui soovite muusikute pilte või muud lisamaterjali, siis palun kirjutage plmf@plmf.ee.

2003. aastal loodud Muusikute fond PLMF on Eestis esimene ja siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis toetab järjepidevalt Eesti muusikatalentide käekäiku.

 

Lisainfo:
Pille Lill
PLMF juhataja
51 14077
plmf@plmf.ee
www.plmf.ee

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: