Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Pühadeajal sõitis Tallinna-Moskva rongidega viiendiku võrra rohkem inimesi

13.jaanuar 2020

Möödunud pühadeperioodil sõitis Tallinna ja Moskva vahel kaheksa lisarongi, millega kokku reisis 3618 turisti. See on pea 19 protsenti parem tulemus võrreldes 2018. aasta pühadeajast.

Iga aasta aastavahetuse perioodil reisivad tuhanded turistid Venemaalt Eestisse pühi veetma. Nõnda oli see ka sel aastal, kus Tallinn osutus taas Vene turistide pikkade pühade pidamise üheks meelispaigaks.

 

Detsembrikuu peale kogunes kokku pea 14 300 inimest, kes rahvusvahelist reisirongi kasutasid. 2018. aastaga võrreldes eelistas detsembris rongiga reisida üle 2300 reisija rohkem.

 

"Vene turistide huvi jätkuv kasv on igati positiivne majanduslikust aspektist, kuna ka näiteks paari aasta tagune EAS-i uuring näitas, et keskmiselt kulutas rongireisijast Vene turist Tallinnas üle 300 euro," kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.
 

Tallinna-Peterburi-Moskva rongi reisijate arv näitab juba mitmendat aastat järjest kasvutrendi. 2019. aasta peale kogunes kokku veidi üle 111 000 inimese, kes eelistas rahvusvahelist reisirongi. See on pea neli protsenti kõrgem tulemus kui 2018. aastal.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: