Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Rattaretk „Tahan sõita ohutult!“ Viljandi-, Valga ja Pärnumaa teedel

05.juuli 2012
Foto: RMK

Homme, 6. juulil stardib juba kaheteistkümnendat aastat toimuv rattaretk „Tahan sõita ohutult!“, mille peamine sõnum on ohutu jalgrattaliikluse propageerimine. Sel aastal on liikluses hukkunud neli jalgratturit, kaheteistkümne aasta jooksul on aga hukkunuid 166. 



Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Indrek Koemetsa sõnul on jalgrattaga liiklemine kui säästev ja tervislik liiklemisviis üha kasvav trend, kuid kahjuks ei näita rattaõnnetuste arv languse märki. „Politsei toetab igati algatusi, mis juhivad tähelepanu jalgratturite ohutusele. Kõige olulisem on, et autojuhid oskaksid ratturitega arvestada, jalgratturid aga teeksid kõik endast oleneva, et end liikluses hoida. Eelkõige tähendab see kehtivatest reeglitest kinni pidamist, aga ka kiivri, tulede ja erksavärvilise riietuse kasutamist, et võimalikult hästi kaitstud ning nähtav olla,“ ütles Koemets.
       
Eesti Posti, Politsei- ja Piirivalveameti, Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenic ja Regio ühisele retkel osaleb sadakond ratturit.  Tänavu sõidetakse läbi ligi 200 km Viljandi-, Valga- ja Pärnumaa teid. Külastatakse kohalikke postkontoreid ja piirivalvekordoneid. Peatuspaikades saab kontrollida ka ratta tehnilist seisukorda, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid, samuti räägitakse ohutu liiklemise põhimõtetest. Viljandis vaatavad rattaid üle noorsoopolitseinikud, kelle käest saavad ülevaatuse läbinud ka kleebise  „Minu ratas on korras“.

 

Retk algab 6. juuli ennelõunal kell 11 Viljandist ning selle avab Viljandi maavanem Lembit Kruuse. Heaks tavaks on saanud, et iga läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad retke kaasa kohaliku võimu esindajad.

Ootame kõiki huvilisi retke peatuspaikadesse, et kontrollida oma ratta ohutust ning soovi korral saavad huvilised saata kohalikes postkontorites ka retke eritempliga kirju ja postkaarte.


Ürituste toimumiskohad ja -ajad:

 

6. juulil 2012

 

Viljandi (Maavalitsuse ees parklas) 11:00 - 11:15
Mustla (Konsumi ees parklas) 13:00 - 14:00
Suislepa (kooli taga jõe ääres) 15:30 - 16:15
Riidaja (kaupluse ees) 16:40 - 17:05
Tõrva (keskväljakul poe ees) 17:50 - 18:10


7. Juuli, 2012

 

Mõisaküla (bussijaama parkla) 17:15 - 18:15
Kilingi-Nõmme (keskväljakul poe ees) 19:00 - 19:35

 

Kui ratturid ei ole nendeks kellaaegadeks veel sihtkohta jõudnud, siis Falck Autoabi mehhaanikud on kindlasti kohal, et kõigi rattaid korrastada.


Lisainfo:

 

Tuuli Annama
pressiesindaja
Politsei- ja Piirivalveamet
612 3151
5554 0727
tuuli.annama@politsei.ee


Inge Suder
AS Eesti Post
kommunikatsioonijuht
tel 625 7292
GSM: 503 9908
e-post inge.suder@post.ee


 

Piret Jaaks
Coca-Cola Hellenic Eesti
avalike suhete juht
piret.jaaks@cchellenic.com 
GSM: 508 5255

 

Allikas: politsei.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: