Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Avati Eesti esimene mullihotell

05.juuli 2012
Foto: postimees.ee

Läänemaal Matsalu rahvuspargi serval, kesapõldude ja metsatuka vahel paikneb kummaline, valget UFOt või kosmoselaeva meenutav plastikust pall – Eesti esimene mullihotell.



Mullihotell pakub omanik Ermil Migguri sõnul külastajatele korraga ekstreemset, samas rahustavalt maalähedast kogemust.

Plastikust mull on püsti pandud paarikümne meetri kaugusele merekaldast. Mulli kõrval punetavad metsmaasikad ja suitsupääsukesed tiirutavad pea kohal. Vaikuse saamiseks pole vaja mulli ronida, kõrvu kostab vaid tuul ja merekohin.


Omanik on ise telkmullis juba mitu ööd veetnud. Magada ta oma sõnul väga hästi neil öödel ei saanud, sest oli liiga ametis tähistaeva vahtimisega. «Nägin esimest korda langevat tähte nii lähedalt. Tundus, nagu kukuks see kuhugi siiasamasse,» jagab Miggur emotsioone oma esimesest mulltelgis veedetud ööst.

Mullihotell on maakeeli öelduna plastikust telk. Erinevus on selles, et telk on kerakujuline, seal on sees elekter, ventilatsioon, maas on pehme vaip, voodi, laud ja toolid. Selleks, et mull püsti püsiks, puhub ventilaator sisse välisõhku.


Telki sisenemiseks on vaja läbi minna esikust, mille mõlemas otsas on tõmblukuga suletav uks. «Kaks ust ei tohi kunagi korraga lahti olla, siis vajub mull kokku,» õpetab hotelliomanik Miggur.

Telgile omaselt võib päikselisel päeval temperatuur mulli sees päris kõrgele tõusta. Kui õues on 30 kraadi, puhub ventilaator ka mulli sisse sama sooja õhku. Lisades sellele läbipaistvast kilest sisse voogav päike, tekibki korralik kasvuhooneefekt. Kahjuks või õnneks pole tänavu liiga soojade ilmade pärast muret veel tekkinud.

Migguri sõnul ongi mullihotellis toredam olla õhtul ja öösel. Voodil pikutades avaneb vaade merele ja päikeseloojangule. Pilvitu ilmaga võib öösel tähti vaadelda ning astronoomiateadmised proovile panna. Päeval soovitab Miggur telgis istumise asemel Matsalu rahvusparki avastada või kõrval asuvasse Ranna Rantšosse sisse põigata.

 

Hotell on üle elanud ka esimese tormi. «Eelduslikult laseme mulli õhust tühjaks, kui antakse tormihoiatus ja tuul on rohkem kui 15 meetrit sekundis. Läks aga nii, et ühel ööl elas telk üle ka 19-meetrise tuulekiiruse sekundis.»

Migguri sõnul oleks mullis võimalik ööbida ka talvel ja lumega. See vajaks küttesüsteemi paigaldamist, mis omakorda tõstab hotelli kulusid. Algse plaani kohaselt peab Miggur mulli-äri kuni külmade tulekuni. Mees möönab, et on igasugustele pakkumistele avatud ja ei kiirusta millelegi «ei»-ütlemisega.

«Olen mõelnud, et järgmise mullihotelli teen juba üleni läbipaistva.» Tellida on võimalik ka mitmetoalisi mulltelke, olenevalt soovist võivad toad olla läbipaistmatust või üleni läbipaistavast materjalist.


Mullihotell on disainitud, toodetud ja patenteeritud Prantsusmaal. Ümmargune telk on tehtud loodusõbralikest materjalidest käsitööna ning on ümbertöödeldav. Öö kahele koos õhtusöögi ja hommikusöögiga hakkab Migguri sõnul maksma orienteeruvalt 130 eurot.

 

Vaata ka: http://mullihotell.ee/

 

Allikas: Tarbija24.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: