Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtu: 2 Quick Start!
30. oktoobril kell 19.00 Maarjamäe lossi tallihoones

28.oktoober 2019
2 Quick Start 1995a.

30. oktoobril kell 19.00 astuvad Maarjamäe lossi tallihoones publiku ette Pearu Paulus, Alar Kotkas ja Ilmar Laisaar, et Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtul ansambli 2 Quick Start telgitaguseid avada. Õhtut juhib Sten Teppan. 



1992. aastal Eesti popmuusikamaailma sisenenud lääneliku kõlaga ansambel muutus kiiresti ülipopulaarseks ja tõi suvetuuridele massiliselt kuulajaid. Esimesed hitid olid „Naerata“ ja „Neiu mustas kleidis“, mis kõlavad 2 Quick Starti kontserdil tänaseni.


Legendaarne trio Paulus-Laisaar-Kotkas on kirjutanud muusikat ka paljudele teistele artistidele, samuti Eurovisiooni lauluvõistlusel hea tulemuse teinud ja rahvusvahelise edu saavutanud lood „Once in a lifetime“ ja „Runaway“.
 

2 Quick Start sai hiljuti auhinna panuse eest Eesti muusikasse, hoolimata selle auhinna pensionlikust hõngust ei näita ansambel ühtegi väsimuse märki.
 

Avalikkuse ees tagasihoidlikku joont hoidnud ja pigem muusikakeeles rääkinud hitimeistrid jutustavad kohtumisõhtul lugusid ansambli 27 tegutsemisaastast - hulludest 90-datest, suvetuuridest, lugude kirjutamisest ja paljust muust.

 

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtute sari toob publiku ette muusikud, kelle tegevus on mõjutanud Eesti popmuusika ajalugu. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.
 

Kohtumisõhtu toimub näituse „Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu“ juures, mis räägib Eesti popmuusika kujunemisest alates esimesest heliplaadist 1901. aastal kuni Eurovisiooni võiduni 2001. aastal. Saja aasta sisse mahuvad säravad staarid, „Horoskoop“, isetehtud pillid, „jazz luudel“, pungi kõrgaeg, laulev revolutsioon ja veel palju meenutamist väärt hetki, sündmusi ja inimesi.
 

Üritust toetavad Kultuurkapital ja Georg Otsa nimeline Muusikakool. 

Piletid on müügil Piletilevis.

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: