Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Noblessneri Valukojas on avatud PROTO Avastustehas!

19.oktoober 2019

Noblessneris avatud kogupere PROTO Avastustehases saavad kokku virtuaalreaalsus ja sajanditagused tehnikaimed, kus läbi virtuaalreaalsuse saab minna ajas tagasi leiutiste põnevasse maailma



PROTO eksponaadid räägivad ajast 19. sajandi keskpaigast 20. sajandi alguseni. Avastustehase ekspositsiooni ühe autori Andrus Kõresaare sõnul sai avastustehase idee alguse selle asukoha ajaloost. “Meie eesmärk on taaselustada hoone algne funktsioon ja luua salapärane tehas, kus üle maailma kogunenud teadlased katsetavad uusi leiutisi. Virtuaalreaalsus on väga kaasaegne ja hea vahend nende leiutiste sisu ja funktsiooni edasi andmiseks,” tutvustas Kõresaar.

 

Keskuse eksponaadid jagunevad kaheks. VR ehk virtuaalreaalsuse prillidega saab külastaja tehisreaalsuses näha enda ümbrust 360 kraadi ulatuses ning täita talle seatud ülesandeid. Niiöelda “käed-külge” eksponaatidel saab külastaja katsetada ning mõista füüsikalisi nähtusi hoopis uue nurga alt, mänguliselt ja põnevalt. Samas ei puudu keskusest ka hariduslik-ajalooline aspekt. 

 

PROTO avastustehas on unikaalne kogu Euroopas. Lähimad sarnased keskused asuvad Dubais ja New Yorgis. Originaalne VR-sisu luuakse koostöös Hollandi partneriga. See on paik, kus kohtuvad minevik ja tulevik, eesmärgiga kasvatada külastajate huvi tehnoloogia vastu.

 

Lisaks ekspositsioonile asuvad hoones konverentsiruumid, õppeklassid, kohvik ja meenete pood.

 

prototehas.ee

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: