Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Pokumaa kutsub külla

22.august 2011
Pokumaa

Pokukojas saab näha Edgar Valteri originaalillustratsioone ja õlimaale, Edgar Valteri autoriraamatute peategelasi põnevalt eksponeerituna ning fotosid Edgar Valterist ja pokudest eri aastaaegadel.

Saab uurida pokude hingeelu, uudistada originaalset sisekujundust ja huvitavaid sisustusdetaile, osaleda erinevates tegemistes ja üritustes, mille temaatika seondub eeskätt loodusega, Võrumaaga, Edgar Valteri loominguga.



Pokud sümboliseerivad Eestimaa tagasihoidlikku, kuid eestlasele hingelähedast loodust. Puuko on pärit ajast, mil inimeste suhe loodusega oli vahetum kui tänapäeval. Puuko abiga taastatakse kaduma kippuv või juba kadunud kontakt eheda loodusega, õpitakse seda nägema, mõistma ja hoidma. "Vaadake vaid," jätkas Puuko, "vaadake enda ümber, kus me oleme ja kus me elame!" (Pokuraamat, lk. 44).

 

12 juunil, Pokukalendri järgi Punase maasika päeval, 2008. aastal avati pidulikult Pokukoda, Pokumaa külastuskeskus.


Tegu on kahtlemata kõige omapärasema palkehitisega Eestis. Metsa servas maantee ääres seisab ruumikas kaheosaline hoone, mille erikujuline laudkatus meenutab pokukuube.


Pokukojas saab näha Edgar Valteri originaalillustratsioone ja õlimaale. Keldrikorrusel tervitab külastajaid Puuko koos nelja poku ning Eku ja Sooruga- tõsi küll, esialgu kõik vaid elusuuruses nukkudena.Mängutoas leiate eest Edgar Valteri autoriraamatute peategelasi kujutavad nukud, mis on eksponeeritud sepishingedega pakkudes ning suure raamatukirstu, mis sisaldab Edgar Valteri poolt illustreeritud raamatuid. Mängutoas on võimalik ka meisterdada ja teha muudki huvitavat.

Pokukoda on multifunktsionaalne. Peale lasteürituste, laste sünnipäevade pidamise, pokukalendri tähtpäevade tähistamise jne., saab hoones korraldada mitmesuguseid koolitusi, seminare, luule-ja filmiõhtuid, isegi kontserte. Pokukojast leiab huviline infot ka teiste regiooni kuuluvate loodus-ja kultuuriobjektide kohta.

 

Tegemist on traditsiooniliste Edgar Valteri poolt välja mõeldud pokukalendri tähtpäevade üritustega, kuhu on oodatud pered ja lastegrupid. Lapsed saavad kohtuda Puukoga, kuulata juttu, laulda ja tantsida ning meisterdada. '

 

Palume eelnevalt registreeruda tel. 5342 5054. Tähtpäevadel Pokukojas avatud kohvik.
 

HOIA END POKUMAA SÜNDMUSTEGA KURSIS JA VAATA: www.pokumaa.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: