Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

"Suvemuusika" taas Pärnu kõlakojas

05.juuli 2012
Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eilsest taaselustus Pärnu ranna kõlakojas "Suvemuusika" kontsertide traditsioon, mis sai alguse enne Esimest maailmasõda.



Pärnu kontserdibüroo projektijuhi Ülle Jantsoni kinnitusel erineb "Suvemuusika" kava teistel linna suursündmustel pakutavast, sest oluline on muusika mitmekesisus ja mõeldud on eri põlvkondadele.

 

“Muusikažanritest on esindatud sving, jazz, estraadisugemetega meeleolumuusika ja muu ajatu muusika,” rääkis Jantson. “Peale meeldiva kuulamise on lavalt kostev tantsitav. Kui sirvida ajalooväljavõtteid, on tantsimine siin linnas professionaalsete tantsuorkestrite saatel olnud väga populaarne.”


Nii andnud veebilehe Eestigiid.ee andmeil juba enne Esimest maailmasõda kuus kutselist pillimeest Pärnus suvemuusikakontserte. 1936. aastal ehitati randa Olev Siinmaa projekti järgi kõlakoda ja suvemuusika toodi kesklinnast sinna üle.

 

Valter Ojakääru andmeil aga täitus Pärnus suvemuusikaõhtutel Supeluse tänav promeneerivatest linnakodanikest ja suvitajatest. Pärnus kõlas omal ajal suvemuusika Vana pargi kõlakojas ja rannasalongitagusel kontserdiväljakul.


Meelelahutuse eest kandis hoolt sümfoniettorkestrist ja Endla teatri muusikutest moodustatud suveorkester, kuhu täienduseks võeti muusikuid nii Estonia teatri kui ringhäälingu orkestrist.

 

8. augustini igal kolmapäeval taaselustatud suvekontserdid algavad kell 19 ja on kõigile tasuta. Vihmaga toimuvad kontserdid Pärnu kuursaalis. Sel kolmapäeval teeb kõlakojas muusikat Pärnu Kunstide maja akordioniansambel Lustige Reet Nurmingu juhendamisel.

 

Allikas: Pärnu Postimees

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: