Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Ideed puhkuseks lastega - SEIKLUSLIK EESTIMAA!

17.juuni 2019
Roosta Seikluspark

Puhkus lastega  Läänemaal, Hiiumaal, Saaremaal, Pärnumaal ja Viljandimaal.

 

Suvisel Eestimaal ringi sõites tasub kindlasti kaasa võtta ka lapsed.

Pere noorematele leidub üle Eesti palju sportlikku ja aktiivset meelelahutust ning kohti, kus lapsed saavad mängides uusi teadmisi omandada.
 

LÄÄNEMAA

IMELINE IMEDEMAA

Iloni Imedemaa on  lastele ja peredele suunatud teemakeskus, mis põhineb Astrid Lindgreni raamatute illustraatori Ilon Wiklandi joonistustel.

Septembrist aprillini on avatud kolmekorruseline maja, kus asuvad galerii, kino- ja näitustesaal, Karlssoni tuba ning Iloni köök. Meisterdamised ja teemapäevad leiavad aset maja mängutoas.

 

Maist augustini on avatud ka Imedemaa õu Mattiase maja ja Käsitöökuuriga, kus saab meisterdada palju põnevat. Õues saad end proovile panna täpsusviskamises, karkudega käimises, kala püüdmises, näitekunstis ja liivakastimängudes. salm.ee/muuseumid/iloni-imedemaa

 

PANE END PROOVILE
Roosta Seikluspark pakub põnevust, seiklust ja tõelist eneseületust! Seikluspark erineb oma konkurentidest ainulaadse projekti poolest, mis kindlustab erakordse elamuse. Elementide kinnitusel kasutati puid säästvaid paigaldusmeetodeid ega kasutatud naelu.

 

Seikluspark pakub lõbusat ajaviidet peredele, põnevat võistlust meeskonnamängudeks, vahvat elamust koolilastele ja eneseületust kõigile neile, kes kardavad kõrgust, sest just nende jaoks korraldatakse seikluspargis ronimisretki ka öösiti! Roosta Seikluspargis on 3 erineva raskusastmega rada: sinine, punane ja must. roosta.ee/tegevused/seikluspark

 

UUDNE ELAMUS - MAAPURJETAMINE
Maapurjetamine kogub maailmas aina tuntust. Eesti esimene, ligi kilomeetripikkune blokart maapurjetamise ringrada on ehitatud Uuskaldale.

 

Blokart on kolmerattaline purjega kart, mis koosneb raamist, tagaratastest, pööratavast esiratast, roolist, taglasest ja soodist. Valida on purjed mõõdus 3 m2, 4 m2 ja 5,5 m2, sobilik tuul algab 6 m/s. Parim kellaaeg tuule seisukohast 10 – 14, sõidule eelneb alati ka instruktaaž.  Soovitatav riietus on sportlik ja ilmastikule vastav.

 

See on väga mugav elamusspordiala - inimene istub, tuul teeb tööd. uuskalda.ee
 

HIIUMAA

 

SURFA LÄÄNEMERE SUURIMATEL LAINETEL

Ristnas, Kõpu poolsaare tipus, asub Surfiparadiis, kus 15. maist kuni 30. septembrini on võimalik nautida ekstreemset veesporti. Läänemere suurimad lained meelitavad kohale ka kogenud surfareid. Pakutakse veega seonduvaid atraktsioone – sukeldumist, surfamist, sõitmist jetide, veesuuskade, meresüstade ja lainelaudadega.

 

Lisaks on võimalik lennata veolangevarjudega, kasutada merebatuuti jne. Samas õpetatakse kõiki neid spordivahendeid kasutama ja laenutatakse vajaminevat varustust. surfparadiis.paap.ee
 

SAAREMAA


HALDJARIIK ja MAAGILINE RATSARETK
Tihuse hobuturismitalu asub maagilisel, 65-e säilinud ennekristliku riitusepaigaga Muhu saarel.

Siin on kasvatuses ja aretuses 200 eesti tõugu hobust. Sõbralikud ja rahulikud hobused on suurepärased kaaslased ka väikestele lastele, kes soovivad teha esmatutvust hobuste ja ratsutamisega. Korrladatakse matkasid haldjariiki ja riitusplatsidele nii ratsa, kalessidega kui ka jalgsi.Oodatud on kõik suured ja väikseid hobusehuvilised! tihuse.ee

 

SEIKLUS VIIKINGITE MOODI
Kas tead, kus Saaremaa viikingid end ka täna sisse on seadend? – Kus mujal, kui pölises viikingite kantsis Asva külas, kus maid on haritud ja södu peetud juba pronksiajast saati.
 

Asva Viikingite külas kohtuvad eri ajastud läbi kolme aastatuhande. Temaatilised tegevused on põimitud tänapäevaste atraktsioonidega ning rohkelt toimetamist jagub igas vanuses külastajale – vibulaskmine, kirvevise, ratsutamine, viikingimängud. Vallutamist ootavad kõrgseikluspargi viikingite rajad koos õhusõitudega, kus julgemad saavad end proovile panna lausa 12 m kõrgusel.

 

Loomapargis ootavad aga sõbraks saamist nii väiksemad kui suuremad loomad ning hulgaliselt värvikaid linde. Lisaks on linnuses lugemist ja vaatamist Asva muinaslinnuse ajaloo ning viikingiajastu huvilistele. vikingvillage.ee
 

PÄRNUMAA

 

LOTTEMAA - BALTIKUMI SUURIM KOGUPERE TEEMAPARK
Lottemaal  on kokku üle 100 leiutise, mänguvahendi ja ehitise ootavad sind uudistama! Seiklusrada, planetaarium, kõrge vaatetorn, labürint ja mängudemaja on neist vaid loetud võimalused.
 

Päeva jooksul saab näha mitmeid toredaid lühietendusi, kohtuda Lotte, Bruno, Alberti ja teiste vahvate Leiutajateküla elanikega. Palaval päeval võib sulistada merevees.  Teemapark asub 6 km kaugusel suvepealinnast Pärnust. lottemaa.ee

 

VILJANDIMAA


KANUUGA DZUNGLISSE
Kõpu jõe kanuumatk algab nagu enamik teisigi – kitsas ja voolav jõgi, mõned vette langenud puud, natuke kivide vahel manööverdamist. Ühtäkki loodus muutub – algavad suured kõrkjateväljad, kallastel pole enam jälgi inimtegevusest.

 

Kohati on jõgi vaevalt kanuulaiune, järgmisel hetkel leiate end pisikeselt "järvelt", mis on täis õitsvaid vesiroose ja vesikuppusid. Olete jõudnud Kõpu jõe džunglisse. Suve teises pooles moodustub veetaimedest tõeline labürint – matkaja peab valima õige jõeharu, et jõuda piknikuplatsile, kus ootavad soojad pannkoogid moosiga. Ainult ettetellimisel. ahjamatkad.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: