Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Soomekeelse Loma Virossa ajakirja 2019a. suvenumber on saadaval. Põnev lugemine Soome turistile

31.mai 2019
Kätte on jõudnud jälle uus, imeilus suvi ja valmis on saanud meie soomekeelse ajakirja suvenumber. 
 
Käesolev suvi on eestlaste jaoks väga eriline, sest sel suvel tähistatakse laulupeo 150 ja tantsupeo 85 aastast juubelit. Tallinna koguneb juulikuu alguses kümneid tuandeid eestlasi laulma ja tantsima. 


Muusika mängib tähtsat rolli ka teiste Eesti suvesündmuste puhul ning meie sündmuste kalendris on võimalik valida endale sobivad vastavalt sellele, kas meeldib klassikaline, rahvamuusika või popmuusika.
 
Ka lapsed tasub Eestisse puhkama kaasa võtta, sest siin leidub ohtralt tegevusi, mis lapsi huvitavad: teemapargid, loodus, seiklused, muuseumid, loomad. 
 
Ideid aktiivseks puhkuseks lastega leiab lugeja lehekülgedelt 52-58. Seiklust saab kergesti ühendada väikese ajalootunniga arhitehtuuri silmas pidades, sest Eesti minevik on jätnud endast jälgi mitmete nõukogude stiilis ehitiste ja mälestusmärkide näol, mis asuvad üle Eesti.
 
Seekord intervjueerisime alati otsekohest Anu Saagimit, kes rääkis oma lemmikkohtadest ja tegemistest Eestis. Anu veedab ohtralt aega mere lähedal ja Eestil on rannajoont ju 3794 km. Leidub sooja rannaliiva, millesse oma varbad uputada, või huvitavaid väikesadamaid, kuhu puretada. 
 

 

Purjetamine pole Eestis veel sama populaarne kui Soomes, mistõttu leiab kaide äärest veel kohti ning on valida väiksemate, idüllsete sadamate ning luksuslike sadamate vahel.
 


Käsillä on taas uusi, ihana kesä ja kesänumeromme.
 
Tämä kesä on virolaisille aivan erityinen, sillä tänä vuonna vietetään laulujuhlien 150 vuotis- ja tanssijuhlien 85-vuotispäivää. Tallinnan päätapahtumaan kokoontuu heinäkuun alussa kymmeniä tuhansia virolaisia laulamaan ja tanssimaan Laulujuhlien merkitystä ei voi oikeastaan ylistää liikaa, sillä vaikkakin niillä ei ole enää suoranaista poliittista merkitystä, vahvistavat ne edelleen yhteisöllisyyttä sekä kanssaihmisten kesken että joaiemmin eläneisiin ihmisiin.
 
Muissakin Viron kesätapahtumissa on perinteisesti musiikki vahvasti läsnä ja tapahtumakalenteristamme voit valita itsellesi sopivat, oli makumieltymyksesi sitten klassisen, kansanmusiikin tai populaarimusiikin suuntaan.
 
Ota lapset Viron-lomallesi mukaan, sillä täältä löytyy paljon lapsia kiinnostavaa: teemapuistoja, luontoa, seikkailuita, museoita, eläimiä Runsaasti ideoita aktiivilomailuun lasten kanssa löydät sivuilta 52–58.
 
Seikkailu on helppo yhdistää pieneen historiatuntiin arkkitehtuuria ajatellen, sillä Viron menneisyys on jättänyt jälkeensä useita erikoisia neuvostotyylisiä rakennuksia ja muistomerkkejä, joita löytyy eri puolilta maata.
 
Tällä kertaa haastateltavanamme on aina suorasukainen Anu Saagim, joka vinkkaa lempipaikoistaan ja tekemisistään Virossa. Hän viettää mielellään aikaa meren lähellä ja Virollahan on 3794 km rantaviivaa, jolta löytyy paljon kuumaa rantahiekkaa, johon voi upottaa varpaansa, tai jota pitkin purjehtia toinen toistaan kiinnostavia piensatamia katsastellen. Purjehtiminen ei ole Virossa vielä yhtä suosittua kuin Suomessa, joten täältä löytyy useimmiten vierasvenesatamista vielä hyvin tilaa ja valittavana on kotikutoisempia ja idyllisiä satamia, mutta myös ylellisiä rantautumispaikkoja.
 

Tule rohkeasti tutustumaan Viron moniin kasvoihin!

 

 

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: