Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

ÕUNAAIAKONTSERDID 2019 Hauka vanas õunaaias, Pokumaal

22.aprill 2019

Õunaaiakontsert #9
17. mail kell 20 - Mari Jürjens. 


Piret Päär alustab lugudevestmisega kell 18
Piletid müügil TICKETERIS

 

Omanäolised õunaaiakontserdid kutsuvad juba kolmandat aastat ühe Võrumaa põlistalu puude alla (muinas)lugude ja ehedate helide maailma. Räägitakse sellest, mis oluline: sõprusest, armastusest, vabadusest, koos olemisest ning koos kulgemisest.


Imelise sissejuhatuse saabuvasse suvesse teeb õunapuude õitsemise aegu särasilmne Mari Jürjens, kes jagab sõnas ja muusikas mõtteid aja kulgemisest, lapsepõlvest, suureks kasvamisest, inimeseks olemise kergusest ja keerukusest.

 
Kõikidel õhtutel astub koos muusikutega üles jutuvestja Piret Päär, kes alustab kaks tundi enne kontserdi algust. Lugudega alustatakse kell 18:00, kontsert algab kell 20.
 
Mari toob õunaaeda kaasa omad laulud, lood ja mõtisklused. Just. Vahel saab ja peab ka iseeneses mõtisklema. „Kujutlen, et pole ilusamat aega ja kohta oma kogutud mõtete ja tunnete jagamiseks, kui õitsvate õunapuudega Lõuna-Eestis,“ ütles Mari ja küllap on tal tuline õigus. Maikuu keskpaik on aeg, mis võtab talveunest ärkaval eestlasel salamahti hinge kinni… nii ilus on!
 
Piret Päär toob kuulajateni lugusid nii kohalikust pärimusest kui mujalt. Ta on olnud Jutukooli eestvedaja ja profesionaalne jutuvestja juba veerand sajandit. Lood, mis Pireti kaudu meieni jõuavad, kannavad teise aega ja ruumi ning toovad siis teadjamana tagasi.
 
Piknik-kontsertidele on oodatud igas vanuses muusika- ja loodusesõbrad. Kaasa võib võtta oma piknikukorvi ja -teki, lõkke ja lugude kõrvale saab osta kohapealt kerget kehakinnitust (tasumine sularahas). Ka võib kontserdipaika julgelt veidi varem kohale tulla või metsaradadel uidata. Pärast kontserti saavad soovijad jääda telkima ning avastada Pokumaad ja Pokukoda rahulikult ka järgmisel päeval.

Õunaaiakontsert #10 
21. juunil kell 21 – Liisi Koikson ja Joel Remmel


Piret Päär alustab lugudevestmisega kell 19
Piletid müügil TICKETERIS

 

Aasta valgeimal ajal, suisa suvisel pööripäeval, astuvad Hauka õunaaias teie ette Liisi Koikson ja Joel Remmel, kelle kontserdi märksõnadeks on ilu ja rahu. Unustagem siis sel sümboolsel ööl kiire elutempo ja laskem kaunitel ning mõtlemapanevatel tekstidel end kõnetada! 
 
Liisi ja Joel on aastaid erinevates ansamblites koos musitseerinud ning varasemad muusikalised kokkupuuted on mõlemat inspireerinud otsima ühist kõla just minimaalses duo koosseisus. Sahtlist on välja otsitud seni kuulmata looming ning lisaks enda loodule tõlgendatakse ka kõnekaid lugusid Eesti ansamblitelt nagu Genialistid, Smilers, Apelsin jt. 

Õunaaiakontsert #11 
19. juulil kell 21 - Ansambel Puuluup ehk Marko Veisson ja Ramo Teder 

 

Hiiu kandleid elektroonikaga ristav Puuluup kõigub pärimuse ja kaasaegsete muusikastiilide piiril, flirtides maailmamuusika, undergroundi ja popiga. Puuluup juhib hiiu kandle jõhvkeelte võnked läbi efektiplokkide ja luuperi ning kasutab alternatiivseid mängutehnikaid ja heli tekitamise võimalusi. Õunaaeda on mehed lubanud kaasa võtta ka mõned täitsa uued lood. 

Piret Päär alustab lugudevestmisega kell 19
Piletid müügil TICKETERIS
 


Õunaaiakontsert #12
2. augustil kell 20 - Marek Sadam ja Tõnu Laikre 

 

Augustis, mil õunapuude alt leiab juba esimesi õunu, astuvad teie ette Tõnu Laikre klaveril ning Marek Sadam, kes laulab ja räägib lugusid sinna juurde. Mehed on koos esinenud nii suurtes saalides kui koduõuedes sõstrapõõsaste vahel – seega on pajatamist väärivat juhtunud küll ja veel! Muusikaline pool tõotab samuti tulla mitmekesine, pakkudes nii naeru kui mõtlikumaid hetki. See kõik sobib. On ju selle suve viimane õunaaiakontsert…

Piret Päär alustab lugudevestmisega kell 18

Piletid müügil TICKETERIS

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: