Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Vabamus avati näitus "Kümme kümnendit Eesti ajaloos" !

29.november 2018

"Kümme kümnendit Eesti ajaloos" on Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud ajalooteemaline rändnäitus, mis on käesoleval aastal okupatsioonide ja vabaduse muuseumis Vabamu toimunud lõimumisprojekti tulemus, et toetada eesti ja vene emakeelega noorte lõimumist kultuuritegevuse kaudu.



Projekti käigus uuriti eesti ja vene noortega, millised Eesti ajaloo teemad neid ja nende eakaaslasi kõige enam kõnetavad. Peale ajalooteemade arutlesid noored nii autoriõiguse, ajaloo uurimise, näituse kureerimise kui ka infootsingu üle, kasutades saadud teadmisi hiljem rühmatöös, kus eesti-vene segarühmad koostasid visuaalsete allikate põhjal näitusetekste. Parimaid neist näete just sellel näitusel.

 

Näituse koostasid Tallinna juudi kool 11. klass, Tallinna saksa gümnaasium, Tallinna kesklinna vene gümnaasium, Tallinna humanitaargümnaasiumi 11.a klass , Tallinna Kuristiku gümnaasium, Tallinna Mustamäe humanitaargümnaasium 11. klassi teine rühm, Keila kool, Tallinna Pelgulinna gümnaasium 11.k klass, Lasnamäe gümnaasium.

 

Näitus on eesti keeles.

 

Projekti toetasid Integratsiooni Sihtasutus ja Kultuuriministeerium.

 

www.vabamu.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: