Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Gastronoomiakonkursi Silverspoon 2018 võitjad on selgunud!

12.november 2018
Foto: Maksim Toome

Silverspoon 2018 konkursi võitjad kuulutati välja 9. novembril Tallinna Lennusadamas toimunud suurejoonelisel galaõhtusöögil. Gastronoomia valdkonna tipptegijaid tuli tervitama ning tunnustama ka peaminister Jüri Ratas.



Reede õhtul kogunes Tallinna Lennusadama ajalooliste betoonvõlvide alla üle neljasaja inimese, et olla tunnistajaks Silverspoon Gastronoomiakonkursi 2018 võitjate väljakuulutamisele. Telekaamerate surina ja välklampide sähvatuste saatel tehti teatavaks kõikide kategooriate võitjad.

 

2018. aasta Silverspoon hooaja võitjad järgnevates kategooriates on:
    • Fine dining – Restoran Horisont
    • Casual dining – Parrot MiniBar
    • Parim Pererestoran – Tulivee
    • Parim Eesti köök – Restoran Ö
    • Parim Rahvusvaheline köök – Gianni
    • Parim Aasia köök -  Chedi
    • Parim Kohvik -  Ugandi kohvik
    • Parim Gastropubi – Tabac
    • Parim Tänavatoit – Burger Kitchen Tänavagurmee

 

Parima peakoka tiitli vääriliseks nimetati Margo Paluoja restoranist Parrot Minibar

 

Parima teeninduse kategooria võitjaks kuulutati Mon Repos peakokka korrus ning Parima Taimetoidu pakkuja tiitli pälvis Von Krahl Aed restoran.

 

Parimaks Silverspoon 2018 nooreks kokaks kuulutati Sander Kuldsaar restoranist Kaks Kokka ja Ö, kes sõidab ihaldusväärsele praktikale kuuks ajaks Michelin tärniga pärjatud restorani OLO, Helsinkis.

 

Esmakordselt anti Silverspoon tänavusel hooajal välja ka meediaauhind, mille laureaadiks valis üheteistkümnest autoriteetsest isikust koosnev žürii Heidi Vihma/Äripäev.

 

“Suur rõõm on tõdeda, et sellel aastal osales konkursil üle 150 restorani,“ sõnas Silverspoon tegevjuht Kristel Pentus. „Konkurss kasvab igal aastal ning areneb edasi, pakkudes tugevat platformi Eesti gastronoomiasektori arengule. Me väärtustame koostööd kõikide selle sektori osapooltega. On väga oluline tagada jätkusuutlik areng Eesti gastronoomiasektorile ning ühine panus sellesse on siinkohal võtmeküsimuseks. Meie toidukultuur on kõrgel tasemel, pakkudes elamusi nii kohalikele kui ka Eestit külastavatele inimestele ning seda tuleb hoida.”

 

Gala külalistele pakuti 4-käigulist hõrku jaapanipärast menüüd, mille autoriks oli eelmise aasta parima peakoka tiitli pälvinud Shuichi Shiraishi, Jaapani restoranist Haku.   Keelekasteks pakuti nii Perrier Jouet šampanjat kui ka hoolega roogade kõrvale sobitatud veinivalikut. Meelelahutust pakkus alati särtsakas, Silvesrpooni TV3-s linastuva telesarja Tähtede Hõbelusikas selle hooaja võitja, Daniel Levi Viinalass. Piduliku autasustamise tseremoonia viis läbi Andres Dvinjaninov.

 

 

Silverspoon on Eesti gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.

 

silverspoon.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: