Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Soomekeelse Loma Virossa ajakirja 2018a. suvenumber on saadaval - põnev lugemine ja infopakett Soome turistile.

07.juuni 2018
Loma Virossa suvi 2018
Eesti neljast heast aastaajast parim, suvi, on lõpuks kätte jõudnud ja lõunapoolsemas Eestis on tavaliselt võimalik nautida Soome omast mõni kraad kõrgemat temperatuuri ning samuti jätavad kevad ja sügis suvele veidi rohkem ruumi.
 
Suvi on naudingute aeg ja üks suurimaid naudinguid on vaieldamatult toit. Käesolevas numbris räägime Eesti köögi arengust uue Eesti toidu-slogani ja maineka Bocuse d'Or kokakunstivõistluse abil. Praktilisi toidu- ja joogisoovitusi on pakkuda tervislikumat suvetoitu käsitlevas artiklis ja lisaks tutvustame erinevaid turge. Eestis on turud arenenud traditsioonilistest ja võib-olla mõnevõrra armetutest kauplemiskohtadest kaasaegseteks vaba aja veetmise paikadeks, mis pakuvad teadlikele klientidele ühtlasi haruldast võimalust olla tootjaga otsekontaktis.
 

Selles numbris tutvustame eelkõige Lääne-Eesti maakondi, kus ka eestlased ise eelistavad suvist puhkust veeta. Eestis on loodus peaaegu alati vahetult lähedal ning ajaloolisi ja kultuurilisi vaatamisväärsusi on sageli iga nurga taga. Tule meie metsadesse matkama, tutvuma uute paikadega, nautima sooje suveõhtuid ja võluvas miljöös kontserte.
 



Viron neljästä hyvästä vuodenajasta paras eli kesä on vihdoinkin saapunut, ja eteläisempään tyyliin Virossa saadaan tavallisesti nauttia Suomea pari astetta korkeammista lämpötiloista, ja myös kevät ja syksy jättävät kesälle auliisti hieman enemmän tilaa.

 

Kesä on nautintojen aikaa, ja yksi suurimmista nautinnoista on kiistämättä ruoka. Tässä numerossa kerromme virolaisen keittiön kehittymisestä uusi virolainen ruoka -sloganin sekä arvostetun Bocuse d'Or -kokkikilpailun avulla.

Käytännön ruoka- ja juomapuolen vinkkejä on tarjolla terveellisempää kesäruokaa käsittelevässä artikkelissa ja lisäksi esittelemme valikoiman toreja. Torit ovatkin Virossa kehittyneet huimasti perinteisistä ja ehkä hieman nuhjuisistakin kauppapaikoista moderneiksi viihtymisalueiksi, jotka kuitenkin ennen kaikkea antavat tiedostavalle asiakkaalle mahdollisuuden olla harvinaisesti suoraan yhteydessä tuottajiin.

 
Tässä numerossa esittelemme erityisesti Länsi-Viron maakuntia, jonne myös virolaiset itse suuntaavat mieluusti kesänviettoon. Virossa luonto on lähes jatkuvasti välittömästi läsnä ja historiallisia ja kulttuurikohteita vaikuttaa olevan lähes joka nurkan takana, joten tule retkeilemään metsiimme, tutustumaan uusiin paikkoihin, nauttimaan lämpimistä kesäöistä ja konserteista upeissa miljöissä.
 
Loma Virossa lehden toimitus toivottaa sinulle upeaa kesää!


 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: