Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Teletorn - 5 põhjust, miks külastada Põhja-Euroopa kõrgeimat vaateplatvormi

26.märts 2018

Kõik eestlased teavad, et meie teletorn on väga kõrge ja uhke, kuid kas kõik meist on täpsemalt kursis, miks võiks torni lähemal ajal külastada?

Unustamatu vaade Eesti kõrgeimalt ehitiselt!
Teletornis on Põhja-Euroopa kõrgeim avatud vaateplatvorm – see on elamus, mida peab ise kogema, nägema ning mida tõenäoliselt ei unusta kunagi. 175 meetri kõrguselt vaadates on iidne Tallinn ja sillerdav Läänemeri justkui peopesal. Hea ilmaga näeb isegi Soome pealinna Helsingi tulesid.

314- meetrine Tallinna Teletorn on Eesti kõrgeim ehitis. Peale selle ka moodne vaateplatvorm, sisukas näituseruum ja elamuskeskus. Tallinna Teletorni 21. korruse panoraamvaatega püsinäituse saalis on kõrguseotsijatele põrandasse ehitatud põrandaaknad, millest paistab 170 m tühjust.

Torni ajalooline tähendus ja näitus
Tallinna Teletorn on Eesti iseseisvuse taastamise sümbol. 20. augustil 1991, vahetult enne keskööd otsustas Eesti Vabariigi Ülemnõukogu, et Eesti ei kuulu enam NSV Liitu ja on taas iseseisev vabariik. 21. augusti varahommikul tegid Nõukogude Liidu dessantväelased katse hõivata Tallinna Teletorn. Rahvas üle Eesti saabus torni kaitsma. Teletorni 2. korrusel on ekraanidel avatud interaktiivne ajaloonäitus. Igal aastal, 20. augustil toimub Teletorni õuel perepäev, millest on kujunenud populaarseim iseseisvumise taastamise tähistamisega seotud avalik sündmus.

Linna parima vaatega kohvik-restoran ja tipptasemel kokakunst
22. korruse kohvik-restoranist avaneb kaunis vaade Tallinnale ja kaugemalegi. Sisekujunduses on tunda veidi retrohõngu 80. aastatest, kui teletorn ehitati. Menüü toetub aga pigem kaasaegsetele toidutrendidele. Pakutakse värskest hooajalisest toorainest valmistatud roogasid, mida võib iseloomustada sõnadega – lihtne, toitev ja värviline. Restorani peakokk Vladimir Upeniek pävis 2012. aastal Eesti parima koka tiitli.

Ekstreemne kõnd justkui kuristiku serval
Teletornis on avatud ekstreemne ja ainulaadne atraktsioon servakõnd, mis toimub 175 meetri kõrguse vaateplatvormi serval! Turvarakmetega kinnitatult saab teha täisringi ümber torni korraga kuni neli inimest. Elamust on võimalik nautida kuni 30 minutit.

Populaarne ja humoorikas näitus
Sel suvel avatakse taas teletorni sissepääsutunnelis eelmisel aastal ülipopulaarseks saanud näitus "Banaane ei ole. Ajareis nõukogude argipäeva". Näitus on humoorikas pilguheit ajaperioodi, mille üle saame täna vabalt muiata. Need, kes mäletavad, võivad meenutada toonast absurdsust ja saavad rääkida sellest lastelegi. 

Tere tulemast Teletorni!

teletorn.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: