Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Muhu Pagarid avasid kohvikust ja galeriist koosneva pagarikoja

27.veebruar 2018
Muhu Pagarid kohvik-galerii Poordi 3

Muhu Pagarid avasid esimese kohvikust ja galeriist koosneva pagarikoja prestiižses Promenaadi maja uusarenduses Tallinnas. Kohvik avatakse maalikunstnik Martti Ruusi isikunäitusega.
 

Muhu Leiva arendusjuht Jaan Mõttus uuest kohvikust: “Kohvik on hea näide Eesti nö slowfoood toidukultuurist. Kogu toit on väga kvaliteetsest toorainest  ja võimalusel mahe. Kõik kohvijoogid on meil nt meie oma Eesti kohviröstija Kokomo omad. Üritame nii palju kui võimalik pakkuda kohalikku hooajalist toidukraami otse Muhust. ” Ta lisab: "On tore, et esimesed püsikliendid on ka siia, sadamasse, leivalõhna järel tee leidnud. Ootame kohvikusse kõiki Muhu leiva austajaid aga ka lähikondseid lõunat sööma ja saiakesi ostma. Samuti on meil asukoha tõttu suurepärane võimalus tutvustada Eesti leiba laevaturistidele”
 

Õdusas kohvikus küpsetatakse iga päev värsket leiba ja teisi pagaritooteid Muhu karaskimuhvinitest kuni moonirullideni.  Uudistootena on igapäeva valikus Muhu Leiva burgerid, mida on  tervisliku toidu austajatel võimalik nautida kohapeal või osta lõunaks kontorisse  kaasa.  Muhu Pagarite Kohvik pakub ka eksperimentaalseid taimetoiduroogasid. Iga päev on lisaks pagaritoodetele ja burgeritele valikus kaks erinevat taimetoidurooga. Võimalik on osa saada ka küpsetistest, mis pole teistesse pagarikodadesse jõudnud.
 

Muhumeelsele kohvikule loob õdusust maalikunstnik Martti Ruusi isikunäitus. Ruus on ühtlasi ka kohviku sisekujundajana, kes on muidu tuntud arhitekti ja sisekujundaja.
 

2013. Aastal tunnustas Muhu Vald Muhu Leiva asutajat Martin Seppingut hea ettevõtluse idee auhinnaga. 2015. aastal tunnustati Muhu Leiba kui olulist kohalikku kaubamärki Siseministeeriumi Regionaalmaasika auhinnaga.
 

Muhu pagarite kohvik-galerii asub aadressil Poordi 3  ja on avatud tööpäeviti kell 9-18, laupäeval kell 10-16. Värske leib valmib kell 10 hommikul.
 

Muhu Leival on kokku 10 pagarikoda, mis asuvad Tallinnas, Tartus ja Muhus.  Käsitööleiba on võimalik osta kõikjal Eestis hästi varustatud kauplustest.
 

Olete oodatud!
muhuleib.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: